23948sdkhjf

Installation af solceller til 23 mio. kr. gennemført til tiden

Sønderborg Kommune har med lokale AT Solar som leverandør installeret solceller på 41 bygninger i løbet af bare fem måneder.
- Jeg er vældig godt tilpas med, at Sønderborg Kommune med dette projekt understreger, at vi er frontløbere i ProjectZero-visionen om, at Sønderborg skal være Europas første CO2-neutrale område i 2029. Det er vigtigt, at vi fylder visionen med konkret handling og tager reelt ansvar. Samtidig glæder det mig, at lokale håndværkere har fået arbejdet og endog har løftet opgaven på fornem vis, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Beregninger siger, at de 41 anlæg giver Sønderborg Kommune en besparelse på 710 tons CO2 om året svarende til 1,6 MWh om året. Det er et mål, som anlæggene allerede viser, at de kan leve op til. Solcelleenergi indgår i dag i det overordnede energinet, således at overskud på solskinsdage sælges til nettet, mens der må gribes til betaling på gråvejrsdage.

Sønderborg Kommune var den kommune i landet, der sikrede sig tilladelse til flest anlæg, da Energinet i marts 2014 frigav en kvote på 20 MW.

- Vi synes, dette projekt er gået rigtig flot. AT Solar og alle de håndværkere, der har været koblet på for at gøre tagene klar til installering og deltaget i selve monteringen, har klaret det til ug og til tiden. Nu kan vi så både spare på energiregningen og bruge det adfærds-incitament, der ligger i, at børn i institutioner og skoler med solceller kan følge med i strømproduktionen på deres smartphones og tablets, siger afdelingsleder Mie Rauff Nielsen, Bygninger & Energi i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune har valgt en løsning, hvor solcellerne er integreret i tagkonstruktionerne og ikke bare lagt ovenpå. Det er en løsning, kommunen høster mange rosende ord for af både borgere og rådgivere.

Lokale firmaer
Det er udelukkende lokale firmaer, der har deltaget i solcelle-projektet.

AT Solar, som har leveret selve solcelleanlæggene, er etableret af tidligere Linak-medarbejdere i Sønderborg i 2011. Der er nu 11 ansatte, og firmaet har leveret for 75 mio. kr. i sine første fire leveår.

De øvrige firmaer, der har leveret til projektet, er: Phønix Tag, Hjortgård Byggeri A/S, Fynsk & Søn A/S, MP Top Byg A/S, Søgård Byg A/S, Bent Christensen, Håndværkerne A/S, Frederiksen og Nielsen, Avnbøl Tømrer- og Snedkerforretning, Apos, Hans Duus, Jan Teichert, Elektrikeren, Midtgaard El, El-Hjørnet i Centrum, Dybbøl El, Sydjysk Eltekniq, Esbensen Rådg.ing. A/S, Ingeniørgruppen Syd, JKA-ARKITEKTER ApS og Grontmij.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094