23948sdkhjf

Dong overtager 1000 MW amerikansk offshorevind

Med rettighederne til 1000 MW amerikansk offshorevind er det første gang Dong Energy involverer sig i projekter uden for Europa.
Dong Energy har indgået aftale med RES Americas Developments Inc. (RES) om at overtage rettighederne til det mere end 1000 MW store udviklingsprojekt ud for Massachusetts' kyst, som RES tidligere er blevet tildelt.

Ved auktionen af offshore vind udviklingsprojekter, som blev afholdt af den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) den 29. januar 2015, sikrede RES sig rettighederne til at udvikle et af de to områder, der blev tildelt. Aftalen dækker et område, hvor man potentielt kan opføre mere end 1000 MW. Ved endelig tilladelse fra de amerikanske myndigheder vil projektet blive overtaget af Dong Energy. RES vil forsat bidrage til udviklingen af projektet efter aftale med Dong Energy.

Med indtrædelsen på det amerikanske havmøllemarked er det første gang, at Dong Energy involverer sig i projekter uden for Europa.

- USA er et interessant marked for offshore vind, da det har potentiale til at blive et vigtigt område for den fremtidige udvikling. Vi har allerede en række projekter i vores projektportefølje i Nordvesteuropa, der kan opføres efter 2020, som vi vil fortsætte med at udvikle. Med overtagelsen af dette offshore vind udviklingsprojekt i USA udvider vi vores geografiske område og bevæger os ind på det markedspotentiale, der ligger uden for vores nuværende aktivitetsområde, siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President i Dong Energy Wind Power.

Myndighederne i staten Massachusetts har fremlagt et udkast til et lovforslag om de lovgivningsmæssige rammer for udbygningen af offshore vind, hvor der sigtes mod at give stabile investeringsvilkår, der vil gøre det muligt at opføre projekter og skabe nye arbejdspladser.

Projektet i Massachusetts dækker et område på i alt 760 km2 og ligger ca. 90 kilometer fra land. Vanddybden er på mellem 40 og 50 meter.

- Forholdene på siten er meget lig dem, som vi i øjeblikket arbejder med i Nordvesteuropa, hvilket betyder, at projektet kan udvikles ved hjælp af velkendt teknologi og logistik, siger Samuel Leupold.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11