23948sdkhjf

Sådan kan Amagerværket komme til at se ud ...

Tre forslag er gået videre i konkurrencen om at slå stregerne til Amagerværkets kommende milliardudvidelse. Se forslagene her.
På Amagerværket er Hofor i gang med at planlægge en ny kraftværkslinje, der skal anvende bæredygtig biomasse og dermed erstatte kul som brændsel.

Projektet, der har fået navnet ”BIO4”, kommer til at bestå af en række store og markante bygninger, herunder ny bygning til turbine, kedel og miljøanlæg samt to store biomasselagre. Parallelt med BIO4-projektet etableres nye rammer til administrations- laboratorie-, værksteds-, og velfærdsfaciliteter.

Første fase af projektkonkurrencen er nu afsluttet, og en enig dommerkomité har udvalgt tre vindere, som går videre i konkurrencens anden fase. De tre teams har henholdsvis Gottlieb Paludan, KHR Arkitekter og 3XN som totalrådgivere. De øvrige forslag var udarbejdet af Bjarke Ingels Group og Henning Larsen Architects.

- Det er vigtigt for os, at arkitekturen understøtter vores mål om at producere klimavenlig og bæredygtig energi, så København kan blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Samtidigt er vi bevidste om vores centrale placering i København og vores forpligtelser over for vores omgivelser. Vi vil skabe noget, der passer ind i Københavns fremtidige bybillede og er med til at gøre vores by mere attraktiv, siger bestyrelsesformand Leo Larsen om visionerne for Hofors milliardprojekt.

De tre teams går nu videre til konkurrencens anden fase – udbud med forhandling – som løber frem til 30. april 2015, hvor den endelige vinder af konkurrencen offentliggøres.

Læs dommerbetænkningen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093