23948sdkhjf

Iværksætterfirmas produktion kan ende hos underleverandør

Den samlede produktion af EmaZys’ intelligente måleapparater til solcelleanlæg kan ende udenfor huset. Men først når produktet er helt modent.
Iværksætterfirmaet EmaZys har udviklet et intelligent måleapparat til fejlfinding i solcelleanlæg. Sidste år blev 10 prototyper testet, og markedsmodningen af apparatet fortsætter i år.

Produktionen af de intelligente måleapparater er todelt. EmaZys får leveret printplader og mekanikdele fra en lokal underleverandør i Horsens. Slutsamling, test og kalibrering står EmaZys så selv for i lokalerne i Green Tech Center i Vejle. Men sådan forløber det ikke nødvendigvis, når iværksætterfirmaet bliver bedre etableret:

- Jeg forventer, at det kører på den måde i to-tre år, indtil produktet er modnet. Derefter kan det måske også blive lagt ud til underleverandører. Vi har ingen planer om at opbygge egen supply chain, så længe der er garanti for målernes kvalitet, siger Arne Pedersen til Electronic Supply.

På markedet næste år
EmeZys har netop modtaget 4,7 mio. kr. i projektstøtte fra EUDP og Markedsmodningsfonden. Pengene bliver brugt til at intensivere markedsmodningen og udbredelsen af måleapparatet.

I Danmark bliver apparatet testet i samarbejde med Gaia Solar. Firmaet forventer, at komme ud med måleren til 5-10 solcelleanlæg. Teknologien bliver desuden testet de næste to år på solcelleanlæg i Frankrig og Tyskland.

Selskabet forventer, at introducere produktet på det europæiske marked i 2016 og i Asien og USA i 2017. Især Asien er et vigtigt marked for selskabet, da halvdelen af alle ny-installerede solcelleanlæg i 2018 forventes at blive installeret i enten Kina, Indien eller Japan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093