23948sdkhjf

Fjernvarmeløsninger i verdensklasse sættes i system

Nyt samarbejde skal sende komplette danske fjernvarme- og -kølingssystemer ud over rampen.
I kraft af den stigende internationale efterspørgsel på leverancer af komplette systemløsninger inden for fjernvarme og -køling, har DBDH og Clean hver især gennem de seneste år arbejdet med området.

Det overordnede mål har, for begge parter, været at etablere samarbejder imellem de toneangivende danske aktører på området. Tanken er, at de samarbejdende parter skal være i stand til at levere samlede løsningsbaserede projekter og byde på kontrakter på systemleverancer.

Med henblik på at samle kompetencer og netværk, samt for at stå stærkere i forhold til de internationale anerkendte aktører, har DBDH og Clean nu etableret et formaliseret samarbejde med det formål at styrke den danske position som verdensførende på området. Herudover vil samarbejdet betyde, at virksomhederne står stærkere i kampen om at få tildelt ressourcer til det videre arbejde med systemeksport.

- Selvom delegationer allerede valfarter til vores land for at studere fjernvarmenettet, så kan vi godt blive bedre til at udnytte det store potentiale. Ved at sammenlægge kompetencer og erfaringer inden for systemeksport på området får branchen et stærk kort på hånden, der styrker dansk eksport markant, siger Anders Eldrup, Formand for Clean.

Udsigt til gyldne tider for danske leverandører
Reduktion af energiudgifter og udledning af CO2 er topprioritet for mange af verdens lande. FN konstaterer i en rapport fra 2014, at en forbedring af varmesystemer er et af de mest effektive våben i kampen mod klimaforandringer. Ifølge FN bruges 70% af al energi i storbyer, hvoraf halvdelen bruges på opvarmning og nedkøling.

De danske fjernvarmesystemer er i verdensklasse, og derfor ser mange lande mod Danmark for at finde løsninger til de ineffektive varmesystemer. Eksporten af komponenter og rådgivning til udenlandske fjernvarmeværker er øget med 36% siden 2007 og nåede op på 5 mia. kr. i 2013.

Og udsigterne for fremtiden er lovende: Ifølge den nyeste rapport fra Fjernvarmeindustrien forventes en kraftig vækst i eksporten, der i 2020 vil runde 10 mia. DKK.

Godt modtaget
Samarbejdet er blevet godt modtaget af aktører i branchen.

- Samarbejdet mellem de to organisationer gavner vores muligheder for eksport af systemløsninger inden for fjernvarme og –køling, da de kan understøtte salgsprocessen på de større og tidskrævende systemeksportprojekter. Samarbejder og partnerskaber gør os stærkere, og de involverede virksomheder supporterer og supplerer hinanden i processen fra idefase frem til underskrivning af kontrakt, siger salgsdirektør Martin B. Petersen hos ABB

Lars Tveen Danfoss, segmentdirektør hos Danfoss er ligeledes tilfreds med det nye samarbejde:

- Danmark har i dag en unik position og unikke kompetencer inden for fjernvarmeområdet, og vi skal udnytte det mest muligt ved at arbejde tæt sammen. Hvis vi gør det rigtigt, vil det kunne give flere grønne job, grøn innovation og ikke mindst grøn vækst i Danmark. Samtidig vil dansk fjernvarmeteknologi og løsninger i endnu større grad bidrage til at forbedre energieffektiviteten mange steder i verden. Danfoss hilser derfor samarbejdet mellem DBDH og CLEAN velkommen, da vi ser det som et vigtigt skridt i at styrke eksporten og ikke mindst systemeksport aktiviteterne internationalt af danske fjernvarmeløsninger.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094