23948sdkhjf

BioTrans Nordic sender madaffald i biogasproduktion

Virksomheden BioTrans Nordics affaldskværn skal opsamle madaffald fra Riget og sende det sikkert til Hashøj Biogas.
Systemet som BioTrans Nordic har fremstillet af allerede eksisterende elementer – en kværn fra Schweiz, rør fra Tyskland og en opsamlingstank fra Danmark – har i et år sendt madaffald fra køkkenet på OUH - Odense Universitets Hospital - til Fangel Biogas A/S. Lige nu arbejder man på at installere et lignende system på Rigshospitalet.

- Vi er netop gået i gang på Rigshospitalet og installerer et tilsvarende system som det i OUH, det består dog af to kværne, hvor det på OUH kun består af en, fortæller Søren Pihl fra Bio Trans Nordic, der selv har udviklet systemet, som i et år har fungeret glimrende på Fyn.

- På OUH har vi etableret en kværn i opvasken, hvor de håndterer størstedelen af madaffaldet og den kværner affaldet, der ved hjælp af et tryk sendes ud i en 13 kubikmeter stor opsamlingstank, der opbevarer affaldet til den er fyldt, fortæller han til Energy Supply.

BioTrans Nordic forventer at anlægget på Rigshospitalet vil stå klar i begyndelsen af februar.

El & varme på lokale anlæg
Når opsamlingstanken på OUH er fuld afhentes den og bringes til Fangel Biogas, hvor der fremstilles energi og varme, mens restproduktet spredes på markerne som et gødningsprodukt.

- Vi har simpelthen reduceret transporten med affald fra 300 gange om året til ca. 25, samtidig med at at vi også har reduceret transporttiden. Vi vælger altid et nærliggende og lokalt biogasanlæg, så affaldet ikke skal transporteres så langt. På Fyn er det Fangel Biogas, på Sjælland bliver det Hashøj Biogas, der kommer til at aftage madaffaldet fra Riget, fortæller Søren Pihl.

Fangel Biogas er på et år lykkedes med at fremstille 90.000 kilowatttimer el og 115.000 kilowatt-timer fjernvarm, hvilket svarer til 60-70 parcelhuses årlige forbrug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125