23948sdkhjf

Flis og sol skal varme i Brønderslev

Brønderslev Forsyning er klar til store investeringer i solvarmeanlæg og nyt flisværk.
Brønderslev Forsyning har netop løftet sløret for et nyt stort og innovativt kraftvarmeprojekt baseret på træflis og solvarme. Solvarmeanlæg og flisværk skal ikke alene varme forbrugeren på kolde dage, det skal også lune i forbrugernes tegnebøger.

Den forventede investering er på mellem 275 og 300 mio. kroner, og fjernvarmeforbrugerne kan med investeringen undgå en fremtidig prisstigning som følge af regelændringer. Og sandsynligvis kan forbrugerne endda se frem til nye lavere priser på varmen om få år.

Projektforslaget er sendt til Brønderslev Kommune, og hvis alt går som ventet, kan spaden til det nye store solvarmeanlæg og flisværket stikkes i jorden om halvandet år. Hermed kan projektet være gennemført i 2018, hvor nye statslige regler fjerne tilskud til el-produktionen.

Et nødvendigt skridt
Projektet skal opføres i Erhvervsområde Syd - tæt på det nuværende kraftvarmeværk. Detaljerne om placeringen er ikke på plads endnu, men der er indledt dialog med ejerne af nogle af de parceller, som kan komme på tale. Kommunen er i øvrigt den største grundejer i området.

- Det er et stort, men nødvendigt, skridt vi tager, siger bestyrelsesformand Lasse Riisgaard.

- Af hensyn til varmeforbrugerne har vi været nødt til at finde nye veje og fastlægge en ny strategi, fortsætter han.

- Vi håber på, at vi kan få de nødvendige tilladelser og aftaler på plads i løbet af de næste måneder.

Robust mod udsving
Det nye projekt omfatter et nyt flisværk som både kan producere varme og strøm. I tilknytning opføres et stort solvarmeanlæg. Fremtidens varmeproduktion vil således blive baseret på både træflis og solvarme suppleret med naturgas i særligt kolde perioder.

- Tilsammen vil varmeforsyningen blive meget mere robust over for udsving i energipriser og afgifter, og dette er i sig selv er vigtigt for bestyrelsen, understeger Lasse Riisgaard.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125