23948sdkhjf

Storfusion i Nordjylland: Fem kommuner slår forsyningen sammen

Kommunerne bag de tre nordjyske affaldsselskaber Reno-Nord, Fælles Forbrænding og Mokana besluttede sidste år at arbejde for en samling af deres aktiviteter i ét selskab. Nu er fusionen en realitet.
Beslutningen er nu blevet godkendt af Statsforvaltningen, og dermed er vejen banet for en endnu mere effektiv og fremtidssikret håndtering af affaldet fra over 300.000 nordjyder.

Det nye selskab, der viderefører det velkendte navn I/S Reno‐Nord, samler alle administrative funktioner på Troensevej i Aalborg. Fusionsprocessen vil være fuldt og helt gennemført den 1. januar 2016, og til den tid vil interessentkommunerne være Brønderslev, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg.

‐ Som en konsekvens af kommunalreformen var flere af de nye kommuner engageret i to eller flere affaldsselskaber, hvilket naturligvis ikke var hensigtsmæssigt. Det er der blevet ryddet op i med fusionen. Beslutningen om at samle kræfterne skal også ses i lyset af ønsket om at skabe en organisation, der står stærkt i fremtidens konkurrence og liberalisering af affaldsmarkedet. Samtidig er der stærkt fokus på at kunne leve op til de fremtidige skærpede miljøkrav til de tekniske anlæg og evnen til at kunne løfte ny opgaver. Endelig er der en rationaliseringsgevinst ved fusionen, især inden for det organisatoriske område i form af besparelser på hovedsageligt administration og ledelse, siger bestyrelsesformand Daniel Nyboe Andersen i en pressemeddelelse.

Skabe nye løsninger
Den nye virksomheds kerneopgaver er ikke mindst modtagelse og forbrænding af affald, produktion af el i Aalborg og varme i Hobro og Aalborg samt deponering af affald. Dertil kommer indsamling og håndtering af farligt affald, drift af et betonknuseanlæg og drift af en række specialordninger.

‐ Det er ambitionen at vi i samspil med vores interessentkommuner kan tilbyde hele paletten af løsninger til affaldshåndtering, så vi understøtter den kommunale indsats inden for miljø‐ og ressourceforvaltning. Udviklingen af kerneopgaverne vil have optimering af mængder og pris i fokus, men vi lægger også vægt på at udnytte vores samlede kompetencer til at skabe nye løsninger, der kan styrke Reno‐Nords position i et liberaliseret marked, siger direktør Henrik Skovhaug.

Det nye store forsyningsselskab vil beskæftige 94 medarbejdere.


Hovedaktiviteter hos det nye selskab
Affaldsenergianlæg: Energiproduktion ved forbrænding af mere end 200.000 tons affald årligt fordelt på kraftvarmeanlægget i Aalborg og varmeværket i Hobro.
Deponering: Modtagelse af årligt cirka 30.000 tons affald til deponi, cirka 30.000 tons bygningsaffald til genbrug samt håndtering af 10.000 tons brændbart affald på deponianlægget i Rærup. Anlægget har kapacitet til at håndtere nordjysk deponiaffald de næste 100 år.
Genbrugspladser: Drift af syv genbrugspladser i Mariagerfjord og Rebild kommuner, der årligt håndterer mere end 24.000 tons genanvendeligt affald.
Farligt affald: Drift af modtagecenter for farligt affald med håndtering af mere end 9.000 tons farligt affald fra ejerkommunerne, andre danske kommuner, Grønland og Færøerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082