23948sdkhjf

Fire sjællandske danner fælles forsyning

Kommunalbestyrelserne i Lejre, Sorø, Roskilde og Holbæk har givet grønt lys til at udarbejde et beslutningsgrundlag for etablering af et nyt fælles forsyningsselskab.
Det skriver de fire kommuner i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at etablere det nye fælles selskab går i gang med det samme og skal i starten af 2016 ende med forsyningsselskaber for vand, spildevand, affald, fjernvarme, samlet under et fælles holdingselskab.
Denne selskabsform giver mulighed for forskellige takster og investeringsniveauer i de deltagende kommuner, men vil samtidigt sikre både en væsentlig økonomisk besparelse og en række driftsmæssige fordele, blandt andet i forhold til rekruttering af medarbejdere.

- Jeg er utrolig glad for, at vi er nået til enighed om et så stort fælleskommunalt projekt. Det handler jo om at skabe fremtidssikre løsninger for vores borgere, så de mange år frem i tiden får et ordentlig produkt til en ordentlig pris. Vi skal og bør samarbejde som kommuner, når det er til gavn for borgerne, og jeg har store forventninger til det nye fælles selskab, siger Lejres borgmester Mette Touborg.

Fælles ansvar
Der er i de senere år sket lignende forsyningssammenlægninger overalt i Danmark, så det er naturligt, at de fire kommuner nu vælger at danne et fælles selskab, der kan løfte den regionale udvikling.

- Vi har jo et fælles ansvar for at sikre en god regional udvikling, og gennem et fælles selskab får vi styrket det faglige miljø, som vil gøre det nye selskab til en meget attraktiv arbejdsplads i forsyningsbranchen. Samtidigt ser jeg store muligheder, når vi samler de stærke kompetencer, som findes i de eksisterende selskaber. En såvel administrativ som driftsmæssig effektivisering kommer i sidste ende forbrugerne til gode, og det glæder mig," siger Gert Jørgensen.

Det fælles selskab forventes etableret pr 1. januar 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11