23948sdkhjf

Landsret omstøder dom: Sorø skal betale 17,7 mio. til Andel

Striden mellem Sorø Kommune og Andel, det tidligere Seas-NVE, om kommunens gadebelysning er blevet en dyr omgang for kommunekassen. Sorø Kommune tabte i dag, torsdag, i Vestre Landsret og skal betale 17,7 millioner kroner til Andel. Det skriver Sjællandske Næstved.

Selskabet har siden 1993 stået for udelysanlægget i de tidligere Sorø, Stenlille og Dianalund Kommuner, i dag Sorø Kommune. Men i 2018 opsagde kommunen aftalen og det daværende Seas-NVE krævede 51 millioner kroner for anlægget. Kommunen betalte i 2018 34,3 millioner kroner for anlægget og blev enige om, at retssystemet måtte afgøre tvisten om de sidste 16,7 millioner kroner.

Sorø Kommune mente, at kommunen undervejs i samarbejdet havde afdraget de 16,7 millioner kroner.

Da de to parter mødes i Retten i Næstved sidste år fik Sorø Kommune medhold og det daværende Seas-NVE skulle derudover betale kommunens safsomkostninger, en regning på 650.822,12 kroner.

Torsdag vendte resultatet så i Vestre Landsret, hvor Andel fik medhold. Kommunen skal altså betale de 16,7 millioner kroner til selskabet plus en million kroner i sagsomkostninger.

Sorøs borgmester, Gert Jørgensen (K), udsatte i september budgetlægningen, da man afventede byrettens dom. Men da Østre Landsret udsatte afgørelsen i begyndelsen af oktober, måtte man lægge budgettet på trods af uvisheden.

- Det er meget beklageligt, at Landsretten har set sig nødsaget til at udskyde afgørelsen yderligere. Vi må nu fortsætte med budgetprocessen vel vidende, at der om nogle uger kan komme en afgørelse, som vil begrænse vores muligheder for at investere i fremtiden, sagde Gert Jørgensen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren havde torsdag ingen kommentarer til Østre Landsrets dom.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125