23948sdkhjf

Vattenfall barsler med rekord stort vindkraftanlæg

Når Vattenfall om tre år har udvidet sin vindpark på Nørrekær Enge i Nordvestjylland bliver det Danmarks ubetinget største landbaserede vindmøllepark.
Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Parken vil til den tid kunne forsyne 100.000 husstande med strøm fra i alt 50 vindmøller.

Vattenfall har i dag 13 møller ved Nørrekær Enge, hver med en effekt på 2,3 MW og en årlig produktion svarende til 23.000 husstandes forbrug. I løbet af en treårig periode skal yderligere 37 vindmøller skyde op i området, så vindparken kommer til at bestå af i alt 50 møller. De nye møller vil ifølge Vattenfalls kommunikationschef, Arne Rahbek, have en højde på op til 150 meter og en ydelse på 3,3 MW.

For at kunne realisere sine mølleplaner og overholde gældende støjregler har det været nødvendigt for Vattenfall, at opkøbe flere ejendomme i området.

- Vi har på nuværende tidspunkt overtaget 12 ejendomme i området som led i projektet, fortæller kommunikationschefen til Nordjyske Stiftstidende, og forklarer, at udover plads til flere møller giver det mulighed for at opnå et flottere layout, fordi det er muligt at undgå ”huller” i parken.

Kommunikationschefen kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om den samlede økonomi i projektet, men siger til Nordjyske, at tommelfingerreglen er 25-30 millioner kroner per mølle.

De 13 eksisterende møller ved Nørrekær Enge er produceret af Siemens, men det er ikke givet, at Siemens også skal levere de nye møller i parken.

Originalartikel: http://www.nordjyske.dk/e-avis/stoerste-...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094