23948sdkhjf

Det sker: Kronprinsen indvier Energitårnet

Når Kara/Noveren tirsdag den 2. september 2014 endnu engang indvier sit flagskib Energitårnet, lægger både kronprinsen og klima- og energiministeren vejen forbi.
Energitårnet blev egentligt indviet med stor festivitas den 31. oktober 2013, men på Kara/Noveren opfattede man den dag, som en fejring af ibrugtagning af anlægget, skriver dagbladet Roskilde.

Derfor har man inviteret Kronprins Frederik og Klima- og Energiminister Rasmus Helveg Petersen til den officielle åbning på tirsdag den 2. september 2014. Også arkitekt på byggeriet hollænderen Erick van Egeraat viser sig i byen for første gang, siden opførelsen af den omdiskuterede bygning, som i folkemunde kaldes Skralde-dralen.

Efter det kongelige besøg tirsdag bliver der lørdag den 6. september mulighed for offentligheden for at opleve hele det nye anlæg, hvor Kara/Noveren ved et Åbent Hus arrangement byder inden for.

Kara/Noveren har som optakt til Kronprinsens besøg testet lysshowet på Energitårnet - da det skal være klar til den officielle åbning tirsdag. Lysshowet er den lyssekvens som indgik i arkitekt Erick van Egeraats vinderprojekt.

Fakta om Energitårnet
Det samlede kraftvarmeværk vil producere klimavenlig el og varme, der svarer til afbrænding af 125.000 tons kul om året. Energien fra Energitårnet svarer til samme mængde grøn strøm og energi, som 25-30 store landvindmøller producerer. Energitårnet øger energiudnyttelsen af affaldet med 25-30 % - fra ca. 70 % på de to gamle ovne til 95 % på det samlede nye værk. Det nye kraftvarmeværk giver også en væsentlig reduktion i transportafstandene for affaldet, fordi det ikke længere er nødvendigt at transportere affaldet til forbrænding på anlæg i fx Odense, Svendborg og Nykøbing F.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095