23948sdkhjf

Kara/Noveren: Vi har ikke gjort noget ulovligt

Formanden ville ønske at H&Ms ubrugte tøj var endt som andet end fjernvarme.

Forleden kom det i tv-programmet Operation X frem, at tøjkæderne H&M og Bestseller hvert år brænder flere tons ubrugt tøj af på forbrændingsanlæg i Danmark.

Det har kastet en hel del kritik af sig, også selvom kæderne forklarer sig med, at det kun er tøj, der af den ene eller anden årsag er sundhedsskadeligt, der afbrændes.

Ifølge Ritzau har H&M har oplyst, at afbrændte jeans blev kasseret på grund af for højt indhold af bly i nogle af knapperne. Men det kan laboratoriet Eurofins, som Operation X har fået til at teste tøjet, ikke bekræfte.

Derfor møder afbrændingen stor kritik – da tøj uanset om det er brugt eller ubrugt kan genanvendes til mange forskellige formål, som f.eks. nyt tøj, klude til industrien eller som fyld i bilsæder.

Ifølge tv-programmet bliver de mange tons tøj afbrændt på blandt andet forbrændingsanlægget Kara/Noveren i Roskilde. Og det får formand for selskabet Niels Hörup til at forklare selskabets rolle i sagen.

Han understreger over for SN.dk, at Kara/Noveren i forbindelse med afbrændningen ikke har gjort noget ulovligt.

- Vi er faktisk forpligtiget til at tage imod affald, når virksomheder henvender sig til os. Så skal vi hjælpe dem af med det affald, de kommer med, hvis det er forbrændingsegnet. Det er klart beskrevet i lovgivningen, og det er det, vi har gjort i denne sag, siger han

Han understreger endvidere, at han gerne havde set tøjet brugt på anden vis i stedet for at ende som fjernvarme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125