23948sdkhjf

Salget af EGJ Varme til Dong var efter bogen

Borgergruppe mener, at salget af Energigruppen Jylland, EGJ Varme, til Dong i 2003 var i strid med fjernvarmeloven. Men det afviser Herning Kommune.
Det skriver AOH.dk.

En borgergruppe fra den midtjyske by Tjørring har ved at indgive en klage igen sat det 11 år gamle salg af Energigruppen Jylland til Dong Energy på dagsordenen i Herning Kommune.

Borgergruppen mener, at salget var i strid med fjernvarmelovens § 23f, der siger, at man ikke må sælge et anlæg til fremføring af opvarmet vand eller damp uden først at tilbyde forbrugerne at købe anlægget – hvilket ikke blev gjort i forbindelse med salget af 64 procent af aktierne til Dong i 2003.

Salget var ikke omfattet af paragraffen
Chefjurist i Herning Kommune, Steen Dahl Pedersen, forklarer imidlertid overfor mediet, at kommunen allerede i 2003 fik Energistyrelsens vurdering i sagen. Og i svarbrevet fra Energitilsynet fra 2003 kan man ifølge AOH.dk læse, at salget af EGJ Varme, efter Energistyrelsens opfattelse, ikke er omfattet af paragraffen.

De oplysninger har Herning Kommune nu videregivet i et svar til Statsforvaltningens kommunale tilsyn, som byrådet skal godkende i dag. Og borgmester Lars Krarup håber, det vil sætte en stopper for diskussionen om, hvorvidt salget var i orden.

Originalartikel: http://aoh.dk/artikel/kommunen-afviser-u...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109