23948sdkhjf

Minister forsøgte selv at udnytte hul i lov om fjernvarme

Før han blev energi-, forsynings- og klimaminister var Lars Christian Lilleholt (V) medlem af byrådet i Odense.

Han var desuden næstformand i bestyrelsen hos Fjernvarme Fyn.

Han stemte i 2015 for, da det blev besluttet, at selskabet skulle søge om tilladelse til at pålægge varmekunder en ekstra regning. Det skriver Avisen Danmark under Jysk Fynske Medier.

Den seneste tid har der været flere historier om en manøvre, der betyder, at ejere af fjernvarmeværker kan trække penge ud.

Det har ført til, at Lars Christian Lilleholt har indkaldt Folketingets partier til drøftelser om sagen. Målet er at lukke det, ministeren mener, er et hul i loven fremadrettet.

I 2015 ville Fjernvarme Fyn som 56 andre fjernvarmeselskaber gerne gøre brug af manøvren, som EGJ Varme i Herning havde regnet ud.

Ved at nyfortolke den såkaldte indskudskapital fandt EGJ Varme en lovlig måde at skrue varmepriserne op på.

Fjernvarme Fyn stod ikke og manglede penge akut, da bestyrelsen indsendte ansøgningen om at anvende samme manøvre. Men pengene kunne eventuelt bruges på at lave investeringer i fremtiden.

Lars Christian Lilleholt mener ikke, at det er dobbeltmoralsk, at han selv var med til at stemme for at forhøje priserne for varmekunderne, når han også kritiserer samme mulighed.

- Da vi traf den beslutning, var det under en klar forudsætning, at pengene skulle blive i selskabet.

- Det vi vil, er at forhindre, at kommunerne kan trække pengene ud af selskaberne og bruge dem på sportshaller og teatersale, siger Lars Christian Lilleholt til Ritzau.

Han understreger, at man ikke skal kunne trække penge fra forbrugerne og bruge dem på andet end investeringer i fjernvarme.

Energistyrelsen har endnu ikke godkendt fjernvarmeselskabets ansøgning. En lignende ansøgning fra EGJ i Herning er dog netop blevet godkendt.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125