23948sdkhjf

EMD opkøber produktionsforecasting til energisektoren

EMD International har købt en større aktiepost i virksomheden Enfor A/S. Opkøbet skal udvikle virksomhedernes produktporteføljer inden for software til projektering og drift af vindmøller og kraftvarmeværker samt produktionsforecasting og optimering inden for energisektoren.
Aalborg-virksomheden, EMD International A/S har købt en større aktiepost i firmaet Enfor A/S i Hørsholm, som led i et strategisk samarbejde mellem de to firmaer.

Komplementerer hinanden
Enfor er leverandør af systemer til produktionsforecasting og optimering indenfor energisektoren.

Indenfor vindkraft tilbyder Enfor et prognosesystem til forecast af møllernes produktion, mens man inden for fjernvarmesektoren har prognosesystemer til forecast af varmelast i fjernvarmesystemer samt temperaturoptimering af fjernvarmesystemers fremløbstemperatur. Enfor ejer ligeledes et komplet prognosesystem til operatører af større solcelleanlæg til beregning af den forventede elproduktion.

- Indtil nu har EMD primært koncentreret sig om software og konsulentarbejde i forbindelse med projektering og beregninger på nye vindmølle- og kraftvarmeprojekter, men vi er nu også stærkt på vej med helt nye softwareløsninger rettet mod driftsfasen af både vindmøller og kraftvarmeanlæg. I den forbindelse ser vi stor værdi for vores kunder ved også at kunne tilbyde Enfors produkter indenfor forecasting og optimering sammen med vores egne nye softwareløsninger, da de naturligt komplementerer hinanden, siger direktør hos EMD Per Nielsen.

Styrker Enfor
I forbindelse med samarbejdet er det hensigten at styrke udbredelsen af Enfor´s produkter og ydelser internationalt gennem brug af EMD´s eksisterende globale salgsnetværk. Ligeledes skal samarbejdet også bruges til at videnudveksle i forbindelse med fortsat udvikling af begge firmaers nuværende produktporteføljer samt i forbindelse med udvikling af nye fælles produkter.

- Som en mindre, meget fagligt specialiseret IT-virksomhed ser vi frem til samarbejdet med EMD, som gennem de seneste 10 år har opbygget en meget stærk position indenfor den internationale energisektor med salg af licenser til deres software til over 2.000 firmaer i næsten 100 lande. Ligeledes har EMD gennem årene opbygget et globalt og meget fagligt kompetent salgsnetværk for deres produkter, som vi nu også vil få adgang til. Med EMD´s aktiekøb i Enfor og det kommende fælles samarbejde, vil Enfor derfor få gode muligheder for en forøget internationalisering af vores produkter og ydelser på nye markeder, som vi hidtil ikke har været aktive på, siger direktør Torben S. Nielsen hos Enfor.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109