23948sdkhjf

Billund BioRefinery vinder EU's miljøpris 2014

Fyrtårnsprojektet Billund BioRefinery høster nu en ny flot hæder med tildelingen af EU’s miljøpris 2014.
Bedømmelseskomiteen tildeler Billund BioRefinery miljøprisen inden for kategorien ”Bæredygtige processer”, fordi den ser ”store perspektiver i projektets bidrag til bæredygtig ressourceanvendelse og energiforsyning”.

Prisen blev mandag overrakt af miljøminister Kirsten Brosbøl ved et arrangement i København hos Ingeniørforeningen IDA, der er ansvarlig for uddeling af miljøprisen i Danmark.

Billund BioRefinery, der etableres i et tæt samarbejde mellem Billund Kommune, miljøkoncernen Krüger A/S og Billund Vand A/S, er nu med i opløbet om de europæiske priser, der uddeles til november.

Billund BioRefinery etableres af Billund Vand A/S med Krüger A/S som partner. Projektet startede i efteråret 2013 og støttes af Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram samt Vandsektorens Teknologiudviklingsfond.

I forbindelse med tildelingen af EU’s miljøpris 2014 siger administrerende direktør Ole P. Johnsen, Billund Vand A/S:

– Prisen er en opmuntring til alle, der ser spildevandssektoren som en vigtig faktor i fremtidens ressourcestrategi. Rammen om Billund BioRefinery er det nuværende Grindsted Renseanlæg, hvor vi behandler både spildevand og husholdningsaffald. Med Billund BioRefinery tilfører vi en række nye teknologier, blandt andet Krügers Exelys™ til kontinuert termisk hydrolyse, der er en verdensnyhed. Teknologierne sætter os i stand til at øge produktionen af biogas og landbrugsgødning, samtidig med at vi optimerer vandmiljøet markant. Desuden får vi mulighed for på sigt at producere biopolymerer og meget rene gødningsprodukter. Målet er at producere dobbelt så meget energi, som vi forbruger.

- Billund BioRefinery skal fungere som internationalt udstillingsvindue for avanceret dansk spildevandsteknologi, og prisen bidrager til den i forvejen store internationale opmærksomhed på projektet. Foruden Exelys™ til termisk hydrolyse bidrager Krüger blandt andet med Anita™Mox til biologisk rensning og STAR Utility Solutions® til styring. Det tætte samarbejde med forsyninger er en afgørende forudsætning for, at en virksomhed som Krüger kan øge eksporten og skabe nye arbejdspladser, supplerer afdelingschef Ole Sinkjær, Krüger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078