23948sdkhjf

København godkender fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har netop godkendt Hofors ansøgning om etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn samt en udvidelse af det allerede etablerede fjernkølingsnetværk i Adelgade og Tietgensgade.
Godkendelsen er alene en tilladelse til, at Hofor Fjernkøling, såfremt der er kunder til det, kan etablere fjernkølingsanlæg.

Hofors ansøgning om etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn og en udvidelse af det eksisterende fjernkølingsanlæg i Adelgade og Tietgensgade er netop blevet godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

Etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn.
Hofor Fjernkøling har vurderet fjernkølingspotentialet i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn og i områderne omkring de eksisterende køleanlæg i Adelgade og Tietgensgade. Vurderingen er lavet på baggrund af eksisterende kølebehov, restlevetid for eksisterende konventionelle køleanlæg og gældende lokalplaner.

Hofor Fjernkøling vurderer, at fjernkølingspotentialet, potentielle el-besparelser og CO2-reduktioner i 2025 for de tre bydele er som følger:
  • Ørestad: 60 MW, 154 GWh/år og 28182 tons
  • Sydhavn: 40 MW, 103 GWh/år og 18849 tons
  • Nordhavn: 40 MW, 103 GWh/år og 18849 tons

Potentialet i Tietgensgade og Adelsgade
Kølecentralen i Adelgade har i dag en kapacitet på 15 MW, og den i Tietgensgade har en kapacitet på 18 MW. Hofor Fjernkøling har vurderet, at kølecentralerne i Adelgade og Tietgensgade har et kundepotentiale, der svarer til, at begge centraler kan udvides til at have en kapacitet på 30 MW.

Hofor Fjernkøling vurderer, at fjernkølingspotentialet, potentielle el-besparelser og CO2-reduktioner i 2025 for udvidelse af de to kølecentraler er som følger:
  • Adelgade: 15 MW, 38,5 GWh/år og 7046 tons
  • Tietgensgade: 12 MW, 33,5 GWh/år og 6131 tons

Projektet fremadrettet
HoforFjernkøling forventer, at udvidelsen af de eksisterende kølecentraler igangsættes i 2018. For de nye områder forventer Hofor Fjernkøling, at der kan etableres midlertidige kølecentraler i 2016. De midlertidige kølecentraler vil blive erstattet af permanente installationer, når kundegrundlaget tillader det.

Både udvidelsen af de eksisterende kølecentraler og etableringen af fjernkøling i de nye områder vil primært være styret af tilgangen af nye kunder.

Ovenstående er estimeret på baggrund af Hofor Fjernkølings dialog med potentielle nye kunder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125