23948sdkhjf

Investeringer i fremtiden giver underskud i Scanenergi

Den midtjyske energioptimeringsvirksomhed Scanenergi kom ud af 2013 med et underskud på 11,7 mio. kr. Direktøren betegner underskuddet som ’et bevidst sving nedad’, der skyldes store investeringer i fremtidig vækst.
Markedet for energioptimeringer er utrolig stort, men det er konkurrencen også. Derfor kræver det massive investeringer, hvis man vil være med i front. Og det vil Scanenergi. Derfor har koncernen i 2013 satset på at styrke og udbygge forretningen med de nødvendige kompetencer, ressourcer samt udvikling af forretningskoncepter. Det skriver Scanenergi i en pressemeddelelse.

- Det er bestyrelsens klare opfattelse, at Scanenergis køb af energioptimeringsvirksomheden Danfoss Solutions i 2012 var den helt rigtige beslutning, idet potentialet for energioptimering er stort på markedet. Med de nuværende investeringer forventer vi, at Scanenergi fremover er i stand til at levere positive resultater, siger afgående bestyrelsesformand Jens Søgaard, som har varetaget embedet siden 2002. Han afløses nu af Jacob Møller, der til daglig er direktør i RAH i Ringkøbing.

Resultatet er påvirket af konkurser
Udover den forventede nedgang i årsresultatet på grund af opkøbet af Danfoss Solutions i maj 2012 og de investeringer, der har været forbundet hermed, er årsresultatet desuden påvirket betydeligt af, at man i 2013 har set det største antal konkurser blandt kunderne nogensinde i selskabets historie. Scanenergi A/S kan dermed opgøre et samlet tab på debitorer på 12,6 mio. kr.

Investeringerne i udbygningen af datterselskabet påvirker resultatet i koncernen med et planlagt underskud fra Scanenergi Solutions på 24,1 mio. kr. før skat, mens den øvrige del af Scanenergi A/S isoleret set genererer et overskud på 12,4 mio. kr. før skat.

Stiler mod styrket konkurrenceevne
Med den planlagte udbygning af kerneforretningen til at omfatte både meget store danske og udenlandske kunder samt multinationale selskaber, er Scanenergi efter eget udsagn godt på vej til at skabe en styrket konkurrenceevne og en endnu mere attraktiv markedsposition end tidligere.

Med åbning af kontor i Tyskland i 2014 forventer koncernen at skabe fundamentet for betydelig vækst hen over 2015-16. Dette skal ses i sammenhæng med de markedsvilkår, der er skabt af den tyske regering med afgiftsrefusion for energitunge virksomheder, hvilket gør markedet for energioptimering særdeles attraktivt. Investeringen i disse strategiske udvidelser af forretningen vil således fortsætte i de kommende år, oplyser Scanenergi.

- Når vi ser tilbage på årene fra Scanenergis etablering og til her, hvor vi er i dag, så er der ingen tvivl om, at vi ser på en virksomhed, der har udviklet sig på en klart opadgående kurve, hvor 2013 vil vidne om et lille bevidst sving nedad. Scanenergis eksistensberettigelse er nemlig funderet på tre solide argumenter, som understøtter fremtidig vækst. Ikke alene hjælper vi kunderne med at spare penge, vi gavner også samfundsøkonomien ved at skabe arbejdspladser gennem involvering af underleverandører i energioptimeringsprojekter, og endelig sparer vi miljøet for en masse CO2, siger administrerende direktør i Scanenergi, Michael Mikkelsen, og tilføjer:

- Jeg vil derfor betegne Scanenergi som en virksomhed i rivende udvikling, hvor vi i 2013 blot trådte et skridt tilbage for at tage godt tilløb til vores fremtidige aktiviteter – og dermed en betydeligt styrket koncern i løbet af de næste par år.

Scanenergi forventer et positivt resultat i 2014 i niveauet 15 mio. kr. før skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078