23948sdkhjf

Hofor og Neas Energy i ny samarbejdsaftale

Hofor og Neas Energy indgår aftale om handel og balancering af strømproduktionen på Amagerværket. Aftalen omfatter alle obligatoriske systemydelser for balanceansvar samt handel af Amagerværkets elproduktion på spot og intradag-markedet.
Det oplyser det to selskaber.

- Det har været afgørende for os at vælge en partner, der kan levere en stærk løsning for håndtering af handel og balancering af el-produktionen fra Amagerværket, forklarer Louise Isafold, der er ansvarlig for energihandel hos Hofor.

- Grundlæggende handler det for os om at kunne levere varme til vores kunder til en fornuftig pris. Med Neas Energy får vi en partner med stor erfaring i handel og balancering af kraftvarmeproduktion på energimarkedet, hvilket sikrer os overblik og giver muligheder for at optimere indtjeningen til gavn for vores ejer og kunder, forsætter hun.

Amagerværket, der i 2013 blev købt af Hofor fra svenske Vattenfall, har en installeret effekt på ca.330 MW el og ca. 710 MW varme. Amagerværket er i dag kulfyret på den ene blok og biomassefyret på den anden blok, men skal op mod 2020 omlægges til 100 procent biomassefyring.

Neas største kraftvarmeproduktion
Aftalen mellem Hofor og Neas Energy omfatter en forventet årlig fysisk elproduktion på ca. 1,5 TWh, som gør aftalen til Neas Energy største på kraftvarmeproduktion.

- Vi glæder os til samarbejdet med Hofor, og jeg er overbevist om at samarbejdet bliver en gensidig succes. Vi har igennem mere end 10 år investeret mange ressourcer i især udvikling af it-systemer til optimering af kraftvarmeproduktion, som har gjort Neas Energy til markedsleder indenfor forvaltning af decentral kraftvarme med mere end 1300 MW under forvaltning. Med den produktionsvolumen og fleksibilitet Amagerværket har, vil vores systemer og handelskompetencer nu vise sit værd i en helt ny skala, forklarer Søren Rygaard, chef for Kraftvarmeproduktion hos Neas Energy.

- Aftalen med Hofor er en vigtig milepæl for Neas Energy. Amagerværket er det første af de centrale kraftvarmeværker herhjemme, der er blevet solgt fra af en af de store energikoncerner. Det er en udvikling som vil tage fart i de kommende år, og som vi har forberedt vores forretningsmodel på i Neas Energy, slutter Søren Rygaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081