23948sdkhjf

Ambitioner for bredbånd usynlige i ny produktivitetsrapport

Det er godt, at Produktivitetskommissionen sætter fokus på infrastruktur, men resultatet er for uambitiøst på bredbånd. Det mener Dansk Energi.
Ordentligt bredbånd er vigtigt for det danske samfund. Den fylder naturligt i Produktivitetskommissionens nye rapport om infrastruktur, omend tilgangen er uambitiøs. For selv om Kommissionen skriver, at konkurrencen er svag, og ambitionerne på bredbåndsområdet ikke kan rummes i det nuværende teleforlig, så er rapporten stort set støvsuget for handling. Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse som reaktion på offentliggørelsen af Produktivitetskommissionens rapport onsdag.

Det nuværende teleforlig er fra 1999, hvor internet foregik via et skrattende telefonmodem, mens minutterne tikkede. Det var dengang Mbit/s var noget, man kun kunne læse om i computerbladene – nu handler hurtigt bredbånd om 100 Mbit/s eller mere. Det bør der gøres noget ved, mener Dansk Energi.

- Bredbånd er centralt for produktiviteten. Derfor er det ikke godt nok, at vi har et teleforlig fra 1999, som for længst har overskredet sidste holdbarhedsdato. Det matcher slet ikke de aktuelle udfordringer, hvor teleinvesteringer er på vågeblus, og konkurrencen halter, som kommissionen også konstaterer. Der er behov for et nyt, bredt forlig, som sætter ordentlige rammer for investeringer, skaber reel konkurrence i hele landet, samt en øget udbredelse og anvendelse af højhastighedsbredbånd, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Elnet, transportnet og den digitale infrastruktur
Produktivitetskommissionen har valgt at dedikere en af seks rapporter til infrastruktur. Og det er godt nyt, mener Dansk Energi, for det er ikke tilfældigt, at World Economic Forum har fokus på tre typer infrastruktur, når de sammenligner landenes konkurrenceevne. Nemlig elnet, transportnet og den digitale infrastruktur, lyder det fra interesseorganisationen.

- Det er godt, at produktivitetsfremmende investeringer gøres til hovedprioritet af Produktivitetskommissionen. Elnettet er en af de vitale infrastrukturer. Her skal vi holde fast ved, at Danmark skiller sig ud med tårnhøj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Det kræver fremover dels en ændret regulering, så der er incitament til at investere i det mest optimale, dels at kommissionens klare anbefaling om stabile, politiske rammer overholdes, afslutter Anders Stouge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094