23948sdkhjf

Elnetselskaberne skal blive mere effektive

Energitilsynet har netop pålagt elnetselskaberne at blive mere effektive, dermed får landets 75 elnetselskaber beskåret muligheden for at hente indtægter over elregningen med i alt 95,6 mio. kr.
Det svarer til cirka fem procent af selskabernes samlede omkostninger til blandt andet løn, administration og vedligeholdelse. Det pplyser Energitilsynet.

Energitilsynets pålæg til elnetselskaberne fordeler sig på varige og ét-årige effektiviseringskrav. Det varige krav er på 92,7 mio. kr. og det ét-årige krav er på 2,9 mio. kr. Sidstnævnte er en kompensation til forbrugerne for afbrydelser i strømforsyningen.

- Elnetselskaberne er ikke underlagt et konkurrence-pres som kommercielle virksomheder. Derfor har vi nu foretaget en benchmarkanalyse af selskabernes omkostninger, og den viser, at der er grundlag for at skære i selskabernes indtægtsmuligheder og kræve større effektivitet i sektoren, siger Uffe Bundgaard-Jørgensen, formand for Energitilsynet.

Energitilsynets afgørelse tager højde for, at effektiviseringskravene ikke rammer forsyningssikkerheden.

Reduceret med 700 mio. kr. siden 2007
Det er syvende gang, at Energitilsynet pålægger elnetselskaberne krav om større effektivitet på linje med det pres, kommercielle virksomheder er underlagt.

Energitilsynet har beskåret elnetselskabernes indtægtsmuligheder med i alt knapt 700 mio. kr. siden 2007. Størstedelen; nemlig 666 mio. kr., er varige krav, som elnetselskaberne ikke længere har mulighed for at opkræve som indtægter fra kunderne.

Energitilsynets effektiviseringskrav omfatter ikke selskabernes investeringer i energibesparelser, smarte elmålere og smart grid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064