23948sdkhjf

Eksporten af sort energiteknologi er større end den grønne

Eksporten af grøn dansk energiteknologi er faldet med 18 procent i første halvår af 2013, mens det sorte ligger stabilt.
Det skriver Børsen på baggrund af nye tal fra Dansk Energi.

Det er første gang i syv år, at eksporten af den sorte energiteknologi er højere end eksporten af den grønne. Og det sker på trods af regeringens grønne linje, der frem imod 2050 helt skal udfase brugen af fossile brændsler herhjemme.

Væsentlige årsager til faldet i eksporten af grønne energiteknologier er ifølge Børsen finanskrisen og de enorme fund af nye gasarter i USA. Priserne på gas og kul er faldet markant, hvilket har øget de internationale investeringer i fossile energiteknologier på bekostning af vedvarende energi.

Stort vækstpotentiale i sort energiteknologi
Hos succesfulde danske virksomheder som Semco Maritime, Rambøll og Geo, der både opererer inden for grøn og sort energi, ser man også i fremtiden et vækstpotentiale i de sorte teknologier.

- Kigger vi over de næste fem-ti år, er der store muligheder inden for begge grene. Men olie- og gassektoren er markant større, så der er større muligheder her, siger Steen Brødbæk, adm. direktør i Semco Maritime, til Børsen.

Grøn energi har det største vækstpotentiale
Men selvom eksporten af grøn energiteknologi lige nu falder, så er et flertal af de danske virksomheder ikke enige med direktøren for Semco Maritime i, at der er større muligheder inden for den sorte energiteknologi.

En ny måling fra Børsen Energy Survey viser således, at 73 procent af virksomhederne mener, at det er inden for den grønne energi, at Danmark har det største eksportpotentiale. Og også når det handler om forskning og udvikling, mener langt størstedelen af virksomhederne, at man skal satse på grønne teknologier, skriver Børsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078