23948sdkhjf

Svendborg udpeger vinder af solcelleopgave

Firmaet Grøn Sol A/S har vundet licitationen på et 600 m² solcelleanlæg på Nymarkskolen i Svendborg. Anlægget er del af en 5,1 mio. kr. energirenovering af skolen.
Svendborg Kommune etablerer et 600 m² stort solcelleanlæg på taget af Nymarkskolen. Anlægget skal producere en tredjedel af skolens samlede elforbrug.

- Solcelleanlægget kommer med sine 600 m² til at pryde 1.200 m² af skolens tag. Derudover giver solcelleanlægget en rigtig god signalværdi til borgere i Svendborg Kommune samt sætter fokus på vedvarende energi, fortæller Kristian R. Bernhard fra Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Lokalt firma fik opgaven
Arbejdet med at opsætte solcelleanlægget udføres af Grøn Sol A/S, der vandt licitationen af projektet. Svendborg Kommune forventer, at solcelleprojektet er opsat og sat i drift primo 2014. Det er Svendborg Kommune, der har stået for udbudsmaterialet på etablering af solcelleanlægget og tilpasset det til Nymarkskolens samlede forbrug.

Grundet anlæggets størrelse vil anlægget blive placeret i fire områder på skolens tage, delvis synligt og til inspiration for forbipasserende. Som en del af skolens tiltag inden for besparelse af energi bliver solcelleanlægget og andre tiltag visualiseret på infoskærme blandt andet ved skolens hovedindgang og skolens fysikområde.

Del af projekt til 72 millioner
Svendborg Kommune har netop godkendt solcelleprojektet på Nymarkskolen. Etableringen af solceller er en del af et projekt på i alt 5,1 mio. kr. til energirenoveringer, som udføres i samarbejde med GO2Green. Den store besparelse på elforbruget og det fornuftige prisniveau på solcelleanlægget giver en tilbagebetalingstid på syv-otte år på solcelleanlægget. På det samlede projekt forventes en tilbagebetalingstid på omkring 16,7 år.

Lokale virksomheder har bidraget til et katalog over mulige tiltag til renovering af skolen. Ud fra dette katalog har Svendborg Kommune valgt de idéer, der skal realiserest.

Læs mere: Skolerenovering for 5,1 millioner i Svendborg.

Projekterne er en del af Svendborg Kommunes Innovative Energispareprojekt på i alt 72 mio. kr.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094