23948sdkhjf

Færre konkurser i september

Antallet af konkurser faldt med 5 procent fra august til september. Det er samtidig det laveste antal konkurser i årets første ni måneder i fem år.
Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik faldt antallet af konkurser i dansk erhvervsliv fra 402 i august til 380 i september, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det svarer til et fald på 5 procent. Samtidig er antallet af konkurser i årets første ni måneder, 3519, det laveste antal i fem år.

- For hele 2013 ser det bedre ud end de tidligere år, da alt tyder på, at vi ender med det laveste antal konkurser på ét år siden 2008. Det er selvfølgelig glædeligt, selvom forventet op mod 5.000 konkurser i år jo stadig er et utroligt højt antal konkurser på bare et år, siger Nikolaj Pilgaard, økonomisk konsulent hos Dansk Industri.

Også i forhold til september 2012 er der sket et fald i antallet af konkurser. Således var der i faktiske tal 355 konkurser i september 2013 mod 415 konkurser i september sidste år. Det svarer til et fald på 14 procent.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik



- Krisen har især sat sine spor i handels- og transportsektoren, som helt suverænt har flest konkurser i år. Men også bygge- og anlægssektoren har været hårdt ramt. Seneste eksempel er konkursen af Pihl & Søn, som vi stadig kan frygte at se en del eftervirkninger af i konkursstatistikken den kommende periode, forklarer Nikolaj Pilgaard.

En positiv vinkel
Oven på den ekstraordinære situation i august, hvor 11.112 beskæftigede var berørt, var der 830 beskæftigede i de konkursramte virksomheder i september. Det svarer til et fald på 52 procent.

- En positiv vinkel på dette er, at til trods for de store konsekvenser for hver enkelt, så tegner alt til, at vi i 2013 ender på det laveste antal berørte af konkurser hidtil under krisen, siger Nikolaj Pilgaard.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094