23948sdkhjf

Fra 3,5 milliarder til 77 millioner: Overskuddet skrumper af en særlig årsag

Omsætningen er faldet til en tiendedel - overskuddet er faldet endnu mere. Investeringerne fortsætter dog

Selskaber, der handler med energi, oplevede et ekstremt 2022, hvor flere kunne levere overskud på flere milliarder - og der blev udbetalt enorme bonuser til ledende medarbejdere.

I 2023 har energihandelsselskaberne haft det noget sværere - også det Aalborg-baserede Norlys Energy Trading.

Her har man set driftsresultat styrtdykke fra 3,5 milliarder kroner til sølle 77 millioner, som erhvervsmediet Finans formulerer det.

Forretningen er skrumpet fra en omsætning på godt 4 milliarder kroner i 2022 til 465 millioner kroner i 2023, altså svundet ind til omkring en tiendedel.

Til Finans forklarer administrerende direktør Anders Bauditz, at investeringer har været med til et trække resultatet ned.

- Det, der påvirker resultatet i sydgående retning, er, at vi investerer vældig mange penge i kundeforretningen, og vi er også ved kontinuerligt at udbygge det antal af markeder, vi er på, siger han og fortsætter:

- Det koster nogle penge, og man kan også se, at antal medarbejdere vokser markant.

I 2023 kom der 56 flere ansatte til i selskabet, der har hovedkontor bag genbrugsstationen ved Over Kæret i Aalborg, og som ved udgangen af 2023 havde 207 ansatte.

Investerer massivt

I Finans kalder Anders Bauditz resultatet i 2023 for "okay, men ikke prangende".

Selskabet forsætter dog med at investere ganske tungt i at brede sig - geografisk.

I 2023 er der investeret omkring 60 millioner kroner på at sprede sig geografisk, udbygge handelssystemer og øge sin kundeforretning - det vil sige betjene vindmølleejere og solcelleejere, siger Finans.

Og det fortsætter i 2024, lyder det.

Nordjyske har tidligere skrevet om, hvordan Norlys-koncernen - der ejer Norlys Energy Trading - har afsat store beløb til investering. Blandt andet i Eurowind Energy i Hobro, som selskabet også ejer 50 procent af.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11