23948sdkhjf

Sender miljøkonsekvensrapport for Thor Havvindmøllepark i offentlig høring

Energistyrelsen igangsætter frem til 18. juni 2024 en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten for havvindmølleprojektet Thor Havvindmøllepark.

Dermed kan borgere, organisationer, myndigheder og andre interesserede i perioden fra den 23. april 2024 til den 18. juni 2024 komme med bemærkninger til materialet til Thor Havvindmøllepark.

Energistyrelsen har den 20. marts 2024 godkendt forundersøgelsesrapporten, bestående af en miljøkonsekvensrapport, for projektet. 

Høringsmaterialet, som sendes i høring nu, består således af Thor Wind Farm I/S ansøgning om etableringstilladelse, den godkendte miljøkonsekvensrapport med relevante bilag, høringsnotatet fra den gennemførte myndighedshøring af miljøkonsekvensrapporten, og et udkast til Energistyrelsens etableringstilladelse.

Energistyrelsen tager først endelig stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til projektet, når den offentlige høring af ansøgningen om etableringstilladelse på baggrund af den godkendte forundersøgelsesrapport er gennemført, inkl. høringssvar fra denne offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten.

Om Thor Havvindmøllepark

  • Thor Havvindmøllepark vil have en installeret nominel effekt på 1000 MW – svarende til cirka en million husstandes el-forbrug, hvilket vil gøre den til Danmarks største havvindmøllepark.
  • Havvindmølleparken består af 72 havvindmøller, en transformerplatform og tilknyttede søkabler.
  • Forundersøgelsesområdet udgør ca. 286 km2. 
  • Møllerne placeres ca. 22 km fra den jyske vestkyst. 
  • Thor Havvindmøllepark skal efter planen være i drift i 2027.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14