23948sdkhjf

Medindflydelse til alle forbrugere: Varmeforsynings vedtægter skal ændres

Lejerne skal også have stemmeret ved Viborg Varmes generalforsamlinger, slår afgørelse fra Forsyningstilsynet fast - en afgørelse, der vil påvirke alle forbrugerejede fjernvarmeselskaber

Viborg Varmes vedtægter giver ikke forbrugerne den medindflydelse, de har krav på, derfor skal vedtægterne laves om.

Det er resultatet, efter at en af forsyningens forbrugere har klaget til Forsyningstilsynet og fået medhold i, at lejerne også skal have stemmeret ved generalforsamlingerne.

Ifølge Viborg Varmes vedtægter skal man være andelshaver for at have stemmeret, og ifølge samme vedtægter kan man kun blive andelshaver, hvis man er enten ejer, andelsbolighaver eller er en boligforening eller et boligselskab.

Dermed er lejerne sat uden for indflydelse.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Bestyrelsesformand hos Viborg Varme Kristian Brøns Nielsen siger til Viborg Stifts Folkeblad, at man følger Dansk Fjernvarmes standardvedtægter, så man er forundret over afgørelsen, men at man ikke har tænkt sig at klage over den til Energiklagenævnet.

Hos Dansk Fjernvarme undrer man sig ligeledes over afgørelsen.

- Vi hørte først om sagen, da Forsyningstilsynet tilbage i august kom med sit udkast til afgørelse, og jeg ville da ønske, at man var gået i dialog med os på et langt tidligere tidspunkt. Den her afgørelse kommer jo til at påvirke stort set alle forbrugerejede fjernvarmeselskaber, der følger de standardvedtægter, som vi nu skal have lavet om, siger Kim Mortensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Han forventer, at Forsyningstilsynet kommer med et udkast til et sæt standardvedtægter, der sikrer forbrugerindflydelsen for alle.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111