23948sdkhjf

Fjernvarmen spiller en rolle i energisystemet på flere områder

Fjernvarmeselskaberne leverer mere end bare varme, viser ny analyse

Dansk Fjernvarme har lavet en ny analyse – Fjernvarmens rolle i energisystemet - der ikke blot handler om den gængse levering af varme, men også nogle af de mange andre måder, som fjernvarmesystemet styrker det danske energisystem.

Det oplyser Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

- Vi bidrager til at sikre forsyningssikkerheden i vores elsystem, der bliver stadigt mere og mere grønt. Men som også bliver mere og mere fluktuerende. Her leverer vores kraftvarmeværker den nødvendige balance, så vi hver især har strøm i kontakten, når vi har brug for det, fortæller formand for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, i forordet til analysen.

Fjernvarmeselskaberne leverer varme til flere end 1,8 millioner danske boliger og omkring 3,7 millioner danskere.

Jesper Frost Rasmussen nævner, at fjernvarmeselskaber som helhed går forrest i forsøget på at indfri samfundets klimamål. Konkret kommer 76,9 procent af fjernvarmen i dag fra grønne, vedvarende energikilder.

- Og det er vores forventning, at sektoren når helt i mål i 2030 og dermed vil være 100 procent grøn, udtaler formand Jesper Frost Rasmussen i forordet til analysen.

På det innovative område er fjernvarmeselskaberne langt fremme. Flere affaldsenergianlæg er involveret i projekter med fangst og lagring af CO2. Og fjernvarmen udnytter overskudsvarmen fra de mange industrivirksomheder og datacentre samt fra de kommende PtX-anlæg.

- Analyser viser, at salg af overskudsvarme til fjernvarmen kan forbedre konkurrenceevnen for PtX-anlæg placeret i Danmark i forhold til nabolande uden udbredt fjernvarme, skriver Jesper Frost Rasmussen i sit forord til analysen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094