23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Problemer med skimmelsvamp i ældre bygning ved Sortedam Sø

Højtstående grundvand ved kælder i historisk bygning ved Sortedam Sø er en skidt kombination. Læs hvordan fugtproblemerne blev løst uden dyrt og invasivt arbejde.

Dantherm Group har for nylig været involveret i et projekt omkring udfordringerne ved vandindtrængning i et historisk lejlighedskompleks ved Sortedam Sø i København. Her var  skimmelsvamp, fugt og deciderede vandskader årsag til store panderynker for bygningens beboere og ejere.

Vandindtrængning og høj luftfugtighed medførte udbredt skimmelsvamp og mug, hvilket udgjorde en sundhedsrisiko og beskadigede bygningsmaterialer. Ældre bygninger som denne er særligt sårbare over for vandskader på grund af deres konstruktion og materialer.

Dantherm Group blev involveret for at finde en permanent løsning. Valget faldt på adsorptionsaffugteren AD 300, der kan fjerne fugt uden brug for afløb, hvilket var afgørende på grund af bygningens alder. Fem affugtere blev installeret for at opretholde det optimale klima i kælderen, og koblet til fjernovervågningsløsningen Simplify for at sikre kontinuerlig fremdrift i projektet uden behov for konstante fysiske teknikerbesøg i kælderen.

Løsning bidrager nu til at bevare bygningens sundhed og beskytter den mod skimmelsvamp og deraf følgende dårlig luftkvalitet. Ved hjælp af Simplify er affugtningsprocessen fuld dokumenteret med realtidsdata, så både effektivitet og omkostningsniveau kan påvises.

Læs hele artiklen – og se en lille video fra kælderen – her.

Dantherm Group A/S
Marienlystvej 65
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20864591
P nummer: 1004912767

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047