23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektive skruekompressorer til marinebrug

Sødygtig - Der stilles særlige krav til trykluftsystemer til marinebrug

Kompressorer fra Kaeser har på grund af deres robusthed og driftssikkerhed vist sig meget egnede til dette specielle anvendelsesområde. Nu præsenteres skruekompressortyperne „DSD“, „DSDX“ og „ESD“ i maritim udførelse som specielt effektive løsninger.

Om skibet ligger i havnen eller på den åbne sø: Der er meget at lave for kompressorerne om bord på et skib. Et stop i trykluftforsyningen betyder store omkostninger. Derfor er driftssikkerhed et af produktkendetegnene for Kaesers kompressorer til marinebrug. De er certificeret i henhold til kravene i alle marine-certificeringsselskaber som f.eks. American Bureau of Shipping, Germanischer Lloyd, Bureau Veritas, Det Norske Veritas, Russian Maritime Register of Shipping etc. Og naturligvis sikrer vor verdensomspændende serviceorganisation for driftssikkerheden. Ved ydelser på fra 90 til 362 kW dækker de et ydelsesområde på fra 1143 til 2514 m³/h (ved 8 bar). Udover 8-bar versionen findes der også 14-bar-versioner. Kompressorerne leveres i både luft- og vandkølet udførelse.

Medens det fra tidernes morgen var den høje driftssikkerhed, der blev efterspurgt, er det imellemtiden, på grund af dieselprisernes himmelflugt, kravene om energieffektivitet, der er blevet skærpet Konceptet for skruekompressor-serierne „DSD“, „DSDX“ og „ESD“ i maritim udførelse tager højde for dette: De er driftssikre, energieffektive og yderst rentable.

Kompressorblokkene med de strømningsteknisk optimerede, energibesparende "Sigma Profiler" arbejder med de lavestmulige omdrejningstal på fra 1500 til 1800 rpm. Det resulterer i meget lave energi- og vedligeholdelsesbehov, høj driftssikkerhed og lang levetid.

Kompressorblokken drives af en typegodkendt motor med stilstandsvarme, som er specielt beregnet til maritim anvendelse. Til kraftoverføring tjener et energibesparende 1:1-drev, som arbejder uden transmissionstabet fra et drev eller remtræk. Den interne kompressorstyring "Sigma Control" (som ligeledes er marinecertificeret) på industri-PC-basis giver mulighed for at tilpasse kompressorens ydelse til det aktuelle trykluftbehov. Dermed reduceres energiforbruget yderligere på grund af det lavere energiforbrug ved tomgangskørsel. "Sigma Control" overvåger også kompressordriften og garanterer en meget høj driftssikkerhed. Desuden gør styringen kompressoren i stand til at arbejde via teleservice, og giver mulighed for tilslutning til et overordnet styringssystem eller datenet. Et højeffektivt kølesystem med integreret cyklonudskiller med kondensataftapning sørger for kølet trykluft med kun en ringe mængde kondensat. Der er mulighed for at vælge køling med havvand eller luftkøling.

Men det er ikke det hele - kompressorerne er omkostningsbesparende allerede inden den første driftstime: Transporthåndtagene letter håndteringen ved opstillingen. Anlæggets grundramme er specielt konstrueret til fastskruening og fastsvejsning på skibsbunden. Trykluft- og vandtilslutninger findes på højre side. Kompressoren kan opstilles med den højre side direkte op ad væggen. Derudover er alle anlæggene meget pladsbesparende og nemme at servicere. Alle servicearbejder kan udføres fra forsiden. Derved opnår ejeren: nem installation, kompressoren optager kun ringe plads, og omkostningsbesparende service. Da omdrejningstalstyring i bestemte tilfælde kan være fordelagtigt, kan kompressorerne også leveres med frekvensomformer.

Kaeser Kompressorer A/S
Skruegangen 7
2690 Karlslunde
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18295040
P nummer: 1003244423

Send til en kollega

0.047