23948sdkhjf

Det er svært at tage temperaturen på varmebehandlet træ

| Medlemsnyhed | Indrykket af Södra Wood A/S

Der er stor forskel på varmebehandlet træ, da holdbarheden stiger i takt med temperaturen i processen, og det kan være svært at gennemskue dokumentationen. Hos Södra er det let. Med ThermoWood® D212, har du garanti for en varmebehandling på 212°C.

Smukke, ubehandlede træfacader skyder op overalt, og med en effektiv varmebehandling bliver træet både formstabilt og yderst velegnet til at stå imod det fugtige danske klima. Men der skal skrues godt op for varmegraderne for at sikre stor modstandsdygtighed.

- Det kan have store økonomiske konsekvenser at bruge facadetræ, der ikke er behandlet med tilstrækkelig varme. Pointen med varmebehandling er at nedbryde den fugtsugende hemicellulose, så træet opnår sin høje modstandsdygtighed over for mikroorganismer, og der skal temperaturen altså godt op over 200 grader som i vores ThermoWood® D212, fortæller Jørgen Geel fra Södra.

Bæredygtige træfacader uden kemi
ThermoWood® D212 er PEFC 100 % certificeret og stammer fra nordiske skove. Forvandlingen af bæredygtig nordisk fyr til ThermoWood® facadebeklædning sker ved hjælp af termisk modifikation, som er en særlig varmebehandling, hvor træet varmes op til 212 grader. Det styrker træets egenskaber og øger modstandsdygtighed og formstabilitet.

- Den høje varme uddriver de næringsstoffer, som svampe, bakterier og insekter lever af, og derfor bliver træet mere modstandsdygtigt. Behandlingen sker naturligvis uden skadelige kemikalier, så med Södras ThermoWood® D212 kan du med god samvittighed give byggeriet en smuk og stærk træfacade, der ovenikøbet ikke kræver vedligeholdelse, siger Jørgen Geel.

Spar vedligeholdelsen på budgettet
Netop vedligeholdelse er typisk en betydelig post på budgettet, men den kan helt spares væk. En træfacade i ThermoWood® D212 passer sig selv og ændrer endda karakter med tiden, så den gyldne farve patinerer over i en smuk sølvgrå nuance. 

Vælg altid en certificeret løsning
ThermoWood® er en patenteret proces, og man skal certificeres for at være leverandør. Södra er derfor godkendt af International ThermoWood Association (ITWA) for at kunne levere ThermoWood®. 

- Dokumentationen skal bare være i orden, og det er den, når man som Södra er godkendt af ITWA. Vi er underlagt tilsyn og kvalitetskontrol, så træet lever op til ThermoWoods® høje krav og standarder. Det er både vores og din garanti for, at leverancen altid passer til formålet, siger Jørgen Geel.

Svanemærket og brandsikret
ThermoWood® D212 kan leveres brandimprægneret med C260 Xteriør, der er et vejrbestandigt brandimprægneringsmiddel, som ikke udvaskes af fugt og nedbør. Södra kan også levere Svanemærket ThermoWood® D212 til byggeri, hvor der stilles strenge krav til rene, naturlige og miljøvenlige materialer.

Vil du vide mere
Du er altid velkommen til at kontakte os hvid vil vide mere om de mange fordele der er ved at bruge ThermoWood® D212 . Kontakt Jørgen Geel jorgen.geel@sodra.com eller Michael Philipsen michael.philipsen@sodra.com eller ring på 4848 8200. Du kan også læse mere på vores website.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Södra Wood A/S

Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Danmark
Södra Wood A/S

Send til en kollega

0.11