23948sdkhjf

Ventilø AirLINE Ex type 8650 er optimeret med nye funktioner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Burkert Danmark A/S

Ventilø type 8650 har fået nye innovative funktioner som led i en re-engineering. Få mere at vide om de nye funktioner og deres fordele.

Ventiløen AirLINE Ex type 8650 er et modulopbygget, elektropneumatisk automationssystem til Ex-Zone 1/21. Vores kunder har siden 2006 anvendt denne ventilø til styring af komplekse proces- og produktionsforløb i eksplosionsfarlige miljøer.

En re-engineering betyder, at type 8650 ud over et udvidet temperaturområde og et nyt design nu også har fået optimerede pneumatiske grundmoduler. I forbindelse med hotswap-funktionen har de nye moduler et større flow, og derfor er type 8650 velegnet til en bredere række opgaver.

ATEX/IECEx-godkendelserne af ventiløen er desuden blevet opdateret i overensstemmelse med den nyeste version af EU-standarden (IEC 60079/EU-direktiv 2014/34/EU).

Højere processikkerhed ved trykovervågning direkte på ventiløen
Nye funktioner som eksempelvis direkte integrerbare tryksensorer eller trykswitche giver større processikkerhed takket være statusfunktionen og trykovervågningen. Hvis værdien kommer under eller over det ønskede tryk, kan det udløse bestemte reaktioner (for eksempel: advarselsmeddelelser).

Større anlægssikkerhed med nye funktioner
En enkeltventil type 6518 kan monteres på tilgangsmodulerne for at give mulighed for sikkerhedsspærring. På den måde kan man opnå performance level C i henhold til maskindirektivet EN 13849.

Fuldt kompatibel med Siemens SIMATIC ET 200iSP
Type 8650 er den eneste ventilø, der er fuldt kompatibel på både hardware- og softwaresiden med Siemens I/O-systemet SIMATIC ET 200iSP, og som kan installeres i styreskab i Ex-Zone 1/21.

Kombinationen af Siemens I/O-systemet med Bürkert-ventiløen giver særlige fordele inden for procesautomatisering. Det drejer sig således om et kompakt komplet system med stor kanaltæthed. Det giver mere plads i styreskabet, og det er derfor muligt at montere flere pneumatiske og elektriske moduler.

Enkel ledningsføring til fleksibelt anlægsdesign
Takket være den direkte tilslutning er det ikke nødvendig at fortråde de enkelte ventiler til I/O-systemet. Det giver et mere fleksibelt anlægsdesign og gør det meget nemt at ombygge eksisterende anlæg.

Diagnosefunktioner direkte integreret i processtyresystemet
Det er nemt at etablere forbindelse til Siemens processtyresystemet PCS7. Samtlige diagnosefunktioner er direkte integreret i PCS7 og kan nemt indstilles her.

Diagnosefunktioner:
Visning af ventilens stilling
Cyklustæller
Identifikation af ledningsbrud og kortslutninger
Den integrerede cyklustæller sikrer bedre planlægning af vedligeholdelsen – ventilerne kan eksempelvis udskiftes, før der kan opstå akutte driftsstop af anlægget.

Overblik over dine fordele
✓ Fuldt kompatibel med Siemens SIMATIC ET 200iSP
✓ Trykswitch/-sensor direkte integrerbar
✓ Integrerede diagnosefunktioner, som ledningsbrud- eller kortslutningsregistrering
✓ Ventiler til sikkerhedsspærring op til performance level C
✓ Feltbustilslutning til pneumatik i Ex-Zone 1/21 via PROFIBUS DP

Medlemsnyhed

Indrykket af
Burkert Danmark A/S

Hørkær 24
2730 Herlev
Danmark
Burkert Danmark A/S

Send til en kollega

0.083