23948sdkhjf

Hvorfor har vi brug for en mere digital vandforsyning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Hvordan kan driften strømlines, samtidig med at sikkerheden øges, vandkvaliteten sikres og miljøet og vandressourcerne beskyttes?

Vandforsyningerne står hver dag overfor udfordringer, som kræver nye og innovative løsninger, og digitale løsninger åbner op for nye muligheder for fx monitorering af forsyningsnettet, som kan øge effektivteten, forbedre risikostyringen og mindske vandspild.

Overblik over hele forsyningsnettet

Der er tusindvis af ventiler, fittings, brandhaner osv. installeret i forsyningsnettet, hvorfra der kan indsamles data. Data, som kan hjælpe med til at sikre en mere bæredygtig og effektiv håndtering af vandforsyningen.

Monitorering af forsyningsnettet vil blandt andet give viden om, hvor i ledningsnettet der er vandspild forårsaget af lækager. Derudover kan der spares energi ved at optimere netværket og ved kun at behandle og distribuere den nødvendige mængde vand. Det digitale overblik kan dermed bidrage til en mere systematiseret og automatiseret drift.

Internationale krav

Det er det lokale vandselskab, der sikrer driften og sørger for sikkerhed i forsyningen, men det er en global udfordring at passe på vores vandressourcer og sikre rent drikkevand til alle. En bæredygtig vandforsying er derfor på den internationale, politiske dagsorden, og udover at øge effektiviteten og give fordele for den lokale drift kan digitalisering af forsyningsnettet også vise sig at være en nødvendighed for at overholde international lovgivning.

Det europæiske drikkevandsdirektiv, som skal sikre sundt og rent drikkevand, handler blandt andet om materialetyper og grænseværdier og stiller krav til risikostyring og reduktion af vandspild. Ny teknologi kan effektivt understøtte forsyningsselskaberne i at opfylde disse krav ved blandt andet at forbedre muligheden for trykstyring og mulighederne for at overvåge lækager og opdage og undgå tyveri af vand.

Læs mere om digitalisering af forsyningsnettet med løsninger fra AVK Smart Water

Har du forresten set, at AVK Danmark har fået sin egen side på LinkedIn? Du kan følge med lige her: https://www.linkedin.com/showcase/avk-danmark

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.064