23948sdkhjf

En næsten 50 år gammel ventil har fundet vejen hjem til AVK

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Hos AVK udvikler vi løbende nye og opdaterede produkter, men de ældre versioner klarer det stadig godt - selv efter et halvt århundredes tjeneste.

En ventil er efter 50 års brug blevet returneret til AVK's hovedkontor. Padborg Vandværk var imponeret over, at ventilen var i så god stand efter næsten 50 år.

Tilbage i 1970'erne blev ventilen solgt fra AVK Maskinfabrik; det oprindelige AVK maskinværksted, som i dag er kendt som AVK International A/S. Den blev solgt til Nordisk Wavin A/S og videredistribueret til Padborg Vandværk. I 2018 blev ventilen så returneret til AVK International, hvor den siden er blevet renset og inspiceret. Efter en grundig rengøring, roterede spindlen, og ventilen kunne lukke tæt og var i bund og grund fuldt funktionel.

I 70'erne var denne type ventil udformet anderledes end i dag. Ventiltoppen, ventilhuset og skyderkernen var lavet af gråt støbejern, og den var udstyret med en flad toppakning og en bronzespindel. Skyderkernen var delvist epoxycoatet, og ventilen var coatet med rød primer og topcoat af blå epoxy. I dag er AVK-ventiler lavet af duktiljern og er udstyret med en rund toppakning og spindel i rustfrit stål. Skyderen er fuldt indkapslet i gummi, og ventilen er som standard coated med fusionbonded epoxy. Muffeventilen er stadig en del af produktprogrammet. Du kan se den her.

Den pensionerede ventil var med på bordet, da AVK's CEO Niels Aage Kjær i juni fejrede sit 50 års jubilæum. Ventilen var et symbol på de mange års solide bidrag til vandindustrien og et godt eksempel på, at kvalitetsdesign og -konstruktion sikrer langvarige, pålidelige produkter.

Læs mere om Niels Aage Kjærs 50 års jubilæum.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Billeder & videoer

AVK muffeventil lukker tæt og er fuldt funktionel efter næsten 50 års brug

Send til en kollega

0.062