23948sdkhjf

Niels Aage Kjær har stået i spidsen for AVK i 50 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Det er 50 år siden, at Niels Aage Kjær overtog AVK fra sin far Aage Valdemar Kjær, som siden er vokset fra en lille lokal virksomhed til en global koncern.

Niels Aage Kjær er født og opvokset i Galten. Han er uddannet ingeniør fra Odense Teknikum i 1967, men foretrækker at kalde sig fabrikant. Han hjalp allerede i en ung alder sin far i værkstedet på Søndergade i Galten, og senere kom han også i lære her inden ingeniørstudiet.

Den 1. juni 1970 blev Niels Aage Kjær partner med sin far, som desværre gik bort en uge senere. Han stod som 25-årig alene med ansvaret for virksomheden og besluttede at fremstille den første AVK-ventil. Det viste sig at blive starten på et succesfuldt industrieventyr. Dengang var AVK et lille maskinværksted i Galten med kun tre ansatte. Niels Aage Kjær udviklede virksomheden til en verdensomspændende koncern og førende producent af ventiler og fittings inden for vand og industri med milliardomsætning og fabrikker og salg over hele kloden. Niels Aage Kjær har samtidig gjort AVK til en vigtig medspiller i kampen for grønne løsninger og rent drikkevand.

AVK-koncernens hovedsæde ligger stadig i Galten, og virksomheden har i dag ca. 4350 medarbejdere i over 100 selskaber verden over. Især i de seneste år har AVK’s udvikling taget fart via en række strategiske opkøb – en strategi, der også vil præge fremtiden. AVK er en virksomhed, der aldrig står stille, hvilket især skyldes Niels Aage Kjærs personlige drivkraft og engagement. Han er en karismatisk leder, en dygtig entreprenør og forretningsmand, og så har han samtidig en ukuelig vilje og vedholdenhed.

Værdierne kvalitet, innovation, kontinuitet og tæt dialog med kunderne, som var grundlaget i maskinværkstedet for syv årtier siden, gennemsyrer stadig virksomheden i dag og er med til at sikre koncernens fremdrift.

Niels Aage Kjær har igennem årene modtaget flere anerkendelser. Blandt andet modtog han ridderkorset i 2010 og blev samme år kåret til året æreshåndværker. Niels Aage er dog ikke for fin til at iføre sig en gul sikkerhedsvest og sikkerhedsbriller og gå en runde i en af de mange produktionshaller, og han tager sig altid god tid til en snak med de ansatte.

Udover sin forretningsmæssige succes er Niels Aage Kjær optaget af miljøet. Han har i mange år deltaget i WWF’s arbejde og har senest været med til at sætte fokus på det stigende plastforbrug samt behov for bedre håndtering af genbrugsplast herhjemme. Det er også noget, han har været med til at sætte på AVK’s agenda.

Niels Aage har desuden en stor interesse for kunst. En interesse han deler med sin hustru Ellen Margrethe. AVK Holdings hovedkontor på Søndergade i Galten og AVK Academy og Visitor Centre i Skovby vidner om den store kunstinteresse, og AVK har også igennem mange år været sponsor for bl.a. AroS og Museum Jorn. Lokalt har AVK inden for kunsten bidraget til den flotte udsmykning af Peter Brandes i Galten Kirke og til den lokale Skulpturby Galten. I fritiden nyder Niels Aage at spille golf på AVK-banen i Silkeborg-Ry Golfklub og at sejle en tur på Silkeborgsøerne, når vejret tillader det.

På grund af COVID-19 er den planlagte reception for forretningsforbindelser og medarbejdere udskudt til juni 2021.

Læs mere om AVK's historie.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063