23948sdkhjf

Få endnu mere ud af lodret jordvarme.

| Medlemsnyhed | Indrykket af GeoDrilling ApS

Lodret jordvarme er en stor investering, men det er også en investering med et godt afkast. I en tid hvor renterne er rekordlave, giver det god mening at finde store investeringer med lang levetid og en god driftsbesparelse.

Det har de allerede luret, dem der vælger at investere i lodret jordvarme. Det er måske derfor de ofte stiller spørgsmål af typen: Er der noget andet jeg kan investere i, for at gøre investeringen endnu bedre?

De typiske ideer
Solen er en virkelig populær energikilde, og derfor går de fleste spørgsmål på, om det er muligt at supplere den lodrette jordvarme med solens energi. Det vil typisk være i form af solceller eller solfangere.

Solceller
De fleste ved, at en varmepumpe bruger strøm. Derved bliver det nærliggende at spekulere i, om ikke et solcelleanlæg kunne levere strømmen. En varmepumpe i et standardhus bruger typisk 6.000 kWh årligt, og et solcelleanlæg på 6 kW kan typisk producere lidt over 6.000 kWh årligt. Det lyder som win/win.

Desværre er der ikke ret god sammenhæng mellem det tidspunkt hvor solcellerne producerer strøm og det tidspunkt hvor varmepumpen bruger strøm til at producere varme. Her er en graf fra et hus med et årligt strømforbrug på ca. 3.000 kWh på varmepumpen og 6.600 kWh produktion på solcellerne.

Ikke overraskende producerer solcellerne rigtig meget strøm i sommermånederne, mens varmepumpen bruger mest strøm i vintermånederne.
Det bliver faktisk endnu værre, for solcellerne er typisk timeafregnede. Da produktionen foregår i dagtimerne og forbruget ofte i nattetimerne, er der endnu mindre overlap end diagrammet her antyder.
Batterier ville kunne hjælpe på situationen, men selv med dette setup ville solcellerne kun dække omkring 50% af forbruget i denne installation, og en endnu mindre andel i et hus med et større varmeforbrug.

Læs hele artiklen på Geodrillings ApS hjemmeside.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GeoDrilling ApS

Skjoldbjergvej 2
6623 Vorbasse
Danmark
GeoDrilling ApS

Send til en kollega

0.125