23948sdkhjf

Hvert år fra 2009 har det svenske firma Holtab AB besøgt Nepal

| Medlemsnyhed | Indrykket af Holtab Danmark

Arbejdet gik i første omgang ud på at elektri- ficere byen Jyamrung, som ligger en halv dags rejse vest for hovedstaden Katmandu.

Mikro- kraftværket på 3kW og hele netværket rundt om har Holtab selv bekostet, og i 2011 kunne mikrokraftværket indvies.

Efter jordskælvet i 2015, det kraftigste i Nepals historie, rejste Holtab tilbage til Jyam- rung. Her hjalp Holtab til med opførselse af nye boliger. Mirakuløst overlevede Holtabs Kraftværk og 3 kW generatoren jordskælvet.

Uden den hurtige hjælp fra Holtab ville katastrofen have været endnu voldsommere for byen Jyamrung. Ved hjælp fra Holtab og firmaets folk blev en større menneskelig katastrofe undgået.

Fremtiden i Jyamrung tegner sig lysere takket være Holtab. Mikrokraftværket forsyner for tiden 150 bondehjem med elektricitet, og mange har nu mulighed for at oplade sine mobiltelefoner og kan således være i kontakt med slægtninge og venner og er ikke længere isoleret fra omverdenen.

Holtabs CSR gruppe overvejer for øjeblikket yderligere tiltag, der kan hjælpe byen i forbin- delse med elektrificeringen, idet byen efter jordskælvet har øget sin tilslutning til el, og man er bange for, at generatoren bryder ned.

Med indsatsen fra Holtab arbejder man nu frem mod en holdbar og social retfærdig ud- vikling, og her er såvel el- som et vandkraft- værk en vigtig brik i den pågående udviklings- proces, som Holtab er en vigtig del af.

Vil du vide mere om Holtabs arbejde i Nepal, så se ind på www.holtab.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Holtab Danmark

Haderslevvej 36
6000 Kolding
Danmark
Holtab Danmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.158