23948sdkhjf

Plads i ankenævn på spil

Forbrugerrådets indtræden på elmarkedet kan koste rådet sin plads i ankenævnet på energiområdet.
Direktør i Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahl mener ikke, det er et problem for rådets virke og troværdighed, at Forbrugerrådet både vil tjene penge på at formidle el fra selskabet NRGi og samtidig forbeholde sig retten til at kritisere selskabet og dets konkurrenter. Det skriver Søndagsavisen.

- Spørgsmålet er hypotetisk. Vi kritiserer folk og selskaber på faktuel basis, og hvis vi begynder at forskelsbehandle selskaber, kan jeg godt forstå, at folk undrer sig, men det har vi heller ikke tænkt os, siger Rasmus Kjeldahl til Søndagsavisen.

Erhvervsordfører hos Socialdemokraterne, Benny Engelbrecht mener dog ikke, at Forbrugerrådets indtræden på elmarkedet er helt så problemfri. Faktisk kan det gå hen og få uheldige konsekvenser for forbrugerrådet, mener ordføreren.

- Forbrugerrådet sidder med i ankenævnet på energiområdet, og vi er ved at undersøge, om det fortsat kan være repræsenteret der og samtidig behandle sager objektivt, efter at det er gået ind på markedet for elsalg. Det forhold har vi bedt Forbrugerrådet om at redegøre for, siger Benny Engelbrecht til Søndagsavisen.

Fakta:
Forbrugerrådet modtager i dag 17,6 millioner kroner om året fra Finansloven. Indtægten fra el-aftalen forventes at indbringe rådet yderligere 500.000 kroner.

Læs også:
Elpriser: Forbrugerrådet skifter kurs
EL-Forbundet.dk: Forbrugerrådets millionprofit sluger el-rabat
Nu falder priserne på el


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063