23948sdkhjf

EL-Forbundet.dk: Forbrugerrådets millionprofit sluger el-rabat

Forbrugerne får ikke den billigste strøm gennem Forbrugerrådet, som nu scorer over to mio. kroner af forbrugernes rabat.
Derfor er den netop offentliggjorte el-aftale væsentligt dyrere end en tilsvarende hos indkøbsforeningen EL-Forbundet.dk, der sender hele rabatten videre til forbrugerne, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

- Forbrugerne får ikke den bedste el-aftale, hvis de tager imod det tilbud, som Forbrugerrådet har offentliggjort i dag. Trods færre medlemmer kan den økonomisk uafhængige indkøbsforening EL-Forbundet.dk levere billigere el-priser end Forbrugerrådet, lyder meldingen fra EL-Forbundet.dk, der netop har indhentet et tilsvarende tilbud, og resultatet blev 10 pct. billigere end Forbrugerrådets el-aftale, selv om vilkår og betingelser er nøjagtig de samme.

- Det skyldes, at EL-Forbundet.dk i modsætning til Forbrugerrådet ikke er et fordyrende mellemled. Vi modtager ikke penge bagom og tilbageholder heller ikke noget af den forhandlede rabat. Vi sender det hele tilbage i forbrugernes lommer, siger forbrugerjurist Morten Sinding, der er talsperson for EL-Forbundet.dk.

Tjener millioner på de tilmeldte
Forbrugerrådet scorer ifølge EL-Forbundet.dk 150 kr. på hver eneste tilmeldte forbruger og får samlet set over to mio. kroner. Dermed er initiativet ifølge forbundet blevet en guldrandet forretning for Forbrugerrådet, hvilket Morten Sinding finder uetisk. Han forstår ikke, at Forbrugerrådet har valgt at lave en ordning, der sluger forbrugernes rabat for at skaffe millioner af kroner til Forbrugerrådet selv.

- De 10 pct., som EL-Forbundet.dk er billigere, svarer stort set alene til Forbrugerrådets profit. Det er ikke i orden, at man som statsstøttet organ på denne måde tjener på forbrugerne i stedet for at anbefale det billigste tilbud. Det kan i hvert fald konstateres, at det delvist offentlige forbrugerråd ikke har opnået et resultat, som berettiger dets tilstedeværelse på et område, hvor uafhængige foreninger som EL-Forbundet.dk i forvejen opererer til større gavn for forbrugerne, lyder det fra Morten Sinding.

Læs også:
NRGi bliver el-leverandør til Forbrugerrådets selskab Tænk Mer A/S
Kritik af ny kampagne fra Forbrugerrådet
Elpriser: Forbrugerrådet skifter kurs
Flere vil øge konkurrencen i el-sektoren
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125