23948sdkhjf

Har du sikret din virksomheds fremtid på nettet?

Har du en hjemmeside, eller ønsker du at lave en hjemmeside? Så skal du huske at få sikret dit ønskede domænenavn og dit brandnavn til virksomheden, inden det bliver taget af en anden.

Her er der flere ting, du skal være opmærksom på. Derfor har vi her lavet en kort artikel om, hvordan du sikrer din virksomheds fremtid på nettet.

Få dit ønskede domæne
Hvis du gerne vil sikre, at din virksomhed får et domæne, der passer til dit brandnavn, og som hænger sammen med dit samlede brand, er det en god idé hurtigt at tjekke om dit ønskede domæne er ledigt. Der findes mange forskellige steder, hvor du kan købe et domæne.

Køb domæne her, og se om dit ønskede domæne er ledigt. Her kan du både vælge endelser som dk, com, nu, eu og io. Der er derfor mange muligheder for at vælge lige netop det navn, som passer bedst til din virksomhed. Det er ikke nok at sikre dig dit ønskede domæne i Danmark. Du skal også huske at få domænet i udlandet, så der ikke er andre fra udlandet, der ender med at tage det.

Du skal være hurtig og kreativ
Køb og salg af domænenavne har i årevis været en indbringende forretning, da man kan tjene penge på at købe et domænenavn, man ikke skal bruge, for at sælge det til en fortjeneste. Det er der flere, der gør, og derfor skal du være hurtig, hvis du ønsker at få et specifikt domænenavn. Måske er det allerede taget af en, der blot har købt det for at tjene penge. Det gælder derfor om at være hurtig. Det gælder dog også om at være kreativ i udtænkningen af navnet, så færre personer kan have købt det i første omgang.

Hvad gør jeg, hvis mit domænenavn er taget?
Hvis du ikke har sikret dig dit domænenavn i tide, og det allerede er taget, er der flere ting, som du kan gøre. Du kan starte med at kontakte ejeren af domænet og se, om du ikke kan få lov at overtage domænet fra vedkommende. Der er som allerede nævnt en mulighed for, at domænet er ejet af en, der blot ønsker at tjene penge, og som ikke nødvendigvis har brug for navnet. Du kan også skrive dig på en venteliste til det ønskede domæne, så du er først i køen, hvis det bliver ledigt igen.

Hvis ingen af disse ting virker, kan du også overveje et andet domænenavn. Ofte kan du nøjes med at lave en smule om i navnet, så du stadig beholder det essentielle af navnet. Flere hjemmesider har desuden en domænetjekker, der gør, at du kan tjekke ud, hvilke domæner der er taget i forvejen og finde et nyt domænenavn, der måske minder en smule om det gamle.

Send til en kollega

0.063