23948sdkhjf

Ønsker du også at leve et mere miljøbevidst liv?

Det er efterhånden ikke en ukendt sandhed, at vores planet er truet af os mennesker

Alt for mange af verdens beboere har i alt for mange år været uopmærksomme og uvidende om den skade, de forvolder vores planet. Det er først de seneste par år, at miljø og klima virkelig er blevet en ting, vi snakker om. Det er godt, at det langt om længe er blevet et punkt på den politiske dagsorden, og i den grad noget mange af os går meget op i. Det er fedt at se, hvor langt nogle mennesker vil gå for at redde vores planet. Det er dog et problem, at der i så mange år har været alt for lidt fokus på netop dette. Det betyder, at vores dårlige vaner allerede har sat sine spor på moder jord. Hører du til den gruppe af mennesker, der ønsker at leve et lidt mere miljøbevidst liv, så du kan være med til at give en sundere planet videre til de næste generationer? Her får du et par forslag til, hvordan du kan være med til at gøre en forskel til det bedre.

Køb ikke alt fra ny
Der er på ingen måder grund til, at vi køber alting fra ny. Produktion af nye ting vil altid være en af de helt store miljøsyndere, da der bruges meget af alt det, der ikke er godt for jordkloden. Før du går ind i almindelige butikker og køber ting fra ny, spørg derfor dig selv, om den genstand du skal købe, virkelig behøver at være ny. Behøver dit tøj være nyt? Behøver dine møbler at være nye? Nogle gange får du nogle meget federe og langt mere unikke genstande, hvis du ikke køber dem fra ny, men derimod går i genbrugsbutikker eller køber via platforme som Trendsales. Også elektronik er en god ide at købe brugt. Det er langt fra altid, at de ekstra penge, du betaler for at købe elektronik fra nyt kan betale sig i det lange løb. Er du fra København, kan du tjekke brugt elektronik i københavn ud lige her, og se, om du ikke finder din næste computer, telefon eller noget helt tredje brugt. Der er jo nemlig bare den enorme fordel ved at købe ting brugt, at du som oftest sparer en helt masse penge. Altså helt ærligt, what’s not to like? Lev miljøbevidst og spar penge, ja tak.

Lav ændringer i din kost
Det er med sikkerhed en sang, du har hørt før. Lad vær at spise kød, det er skidt for miljøet. Og ja, det er fuldstændig korrekt - men det er nu bare ikke alle, der har lyst til at undvære kød fuldstændigt. Det gode er, at det behøver du bestemt heller ikke. Der er intet galt i at spise kød en gang imellem, men det er rigtig godt for vores planet, hvis alle kødspisere begyndte at spise lidt mindre kød, end de plejede. Have et par kødfri dage om ugen måske? Start med en, og hvis det fungerer kan du jo altid lave det til flere. Det er sjældent en god ide at lave en kold tyrker, hvor du fra den ene dag til den anden går fra at spise kød til at være veganer. Det holder ikke altid i længden, da der er for mange forskelle i den gamle og den nye kostplan, at det kan være svært at følge med. Det er derfor en god ide at starte i det små. Spis mindre af alt det, som ikke er godt for miljøet. Spis mindre kød, spis måske en avocado mindre, end du plejer. Spis mere plantebaseret kost, og prøv at se, om du kan købe de grøntsager, der ikke er pakket ind i en masse plastik. Så er du allerede langt i forhold til at leve et lidt mere miljøbevidst liv.

 

Send til en kollega

0.016