23948sdkhjf
Del siden
Kursus

BSim Indeklimasimulering, Grundkursus

I alt DKK 12.400 ekskl. moms
Periode(r)
20. august 2024 21. august 2024

Ifølge vejledningen til Bygningsreglementet må det termiske indeklima i institutioner og kontorer ikke overskride 26°C hhv. 27°C, bortset fra nogle få timer pr år. Det termiske indeklima skal dokumenteres jf. DS474 for nye institutioner og kontorer samt i forbindelse med omfattende renovering, og dokumentationen kan ske via en simulering af forholdene i de kritiske rum på grundlag af Design Reference Year, DRY 2001-2010.

Simuleringsprogrammet BSim er det oplagte valg til at udføre de krævede indeklimasimuleringer. BSim indeholder bl.a.:

  • avanceret fugtmodel til simulering af fugt i konstruktioner og indeklima
  • model til simulering af gulvvarme
  • model til beregning af rudetemperatur
  • model til simulering af solafskærmning
  • model for naturlig ventilation (og infiltration)
  • CO2-styring af ventilation
  • Direkte adgang til mere end 2100 sæt klimadata fordelt over hele verden fra Internettet

Indhold
Kurset giver en grundig gennemgang af hele BSim programpakken, herunder modul til rumlig opbygning af bygningsmodeller (SimView), et analyseværktøj til vurdering af solindfald og skygger (XSun) samt rutiner til beregning af dagslys (SimLight). Bag modellerne ligger en database der indeholder nødvendige data for byggematerialer og bygningskomponenter.

BSim pakken rummer også en række applikationer og links som kan aktiveres fra programmet. SimDxf er et program til opbygning af bygningsmodeller på baggrund af 2D CAD-tegninger. Modeller til Be18 programmet kan opbygges i SimView og gemmes via et link i programmet.

Målsætning
Deltagerne vil lære at beherske brugen af alle programmodulerne i BSim og blive i stand til at opbygge bygningsmodeller, gennemføre simuleringer af indeklimaet i bygninger samt analyser af solindstråling og skyggeforhold på og i bygninger.

Målgruppe
Projekterende ingeniører og arkitekter, teknikere i bedriftssundhedstjenester, undervisere samt energi- og miljøansvarlige i offentlige forvaltninger. Kurset henvender sig primært til personer, der har et vist grundlæggende kendskab til bygningsfysik og bygningsinstallationer og som ønsker en indføring i BSim programpakken.

Danvak ApS
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK88382013
P nummer: 1002792323

Kontaktperson

Tina Michelsen
Aktivitets- og medlemskoordinator
+45 36369063 tm@danvak.dk

Undervisningsadresse

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.094