23948sdkhjf

Geotermi-projekt burde aldrig være påbegyndt

Advokatundersøgelse viser nu, at beslutningstagerne bag det skandaleramte boreprojekt i Kvols ikke havde beføjelserne til at indlede boringen efter varmt vand.
- Egentlig måtte Viborg Fjernvarme i følge sine vedtægter slet ikke selv producere varme. Beslutningen om alligevel at hente varmt vand op fra undergrunden blev truffet af en generalforsamling, som ikke var beslutningsdygtig, og som godkendte et budget, som ikke blev overholdt af en styregruppe, som ikke havde kompetence til at tage beslutninger. Sådan opsumerer P4 Midt & Vest essensen i den konklusion, som advokat Klavs Gravesens, nu har fremlagt efter at have gennemgået de beslutningsmæssige forhold omkring det geotermiske projekt i Kvols.

Byrådet tager på et byrådsmøde onsdag advokatens redegørelse til efterretning, men hvad der videre kommer til at ske i sagen, hvor en regning på over 150 millioner kroner stadig mangler at blive placeret det rigtige sted, er endnu uvist.

Først når Energistyrelsen kommer med sin afgørelse om, hvorvidt de med geotermiprojektet forbundne omkostninger kan indregnes i varmepriserne, kan regningen blive endeligt placeret. Skulle Energistyrelsen afgøre, at udgifterne ikke kan indregnes i varmepriserne, bliver det skatteyderne som helhed i Viborg Kommune, der kommer til at hænge på regningen.

- Det ville være helt grotesk, hvis skatteborgerne skulle betale for det fallitbo, som Viborg Fjernvarme har efterladt, siger borgmester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen, til P4 Midt & Vest. Han kalder desuden det geotermiske projekt for en skandale uden sidestykke.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093