23948sdkhjf

Frederiksberg Kommune forlænger grøn aftale

Frederiksberg Kommune forlænger aftale med SEAS-NVE om køb af GlobalEnergi. Det sker som et led i indsatsen for at mindske kommunens CO2-udledning.
Frederiksberg Kommune har forlænget den eksisterende GlobalEnergi-aftale med SEAS-NVE med et år, så den løber til udgangen af 2013.

Aftalen betyder, at Frederiksberg Kommune for andet år i træk køber elproduktet GlobalEnergi af SEAS-NVE, der via Klimafonden udligner kommunens CO2-udledning i forholdet én til én ved at investere i nye vedvarende energikilder.

- Frederiksberg Kommune har generelt store ambitioner i forhold til at passe på miljøet og mindske CO2-udledningen. Vi har et mål om at reducere kommunens CO2-udledning med tre procent årligt, så vores investering i GlobalEnergi står naturligvis ikke alene. Vi har også investeret i et nyt energistyringssystem, vi har udpeget 174 kommunale miljøambassadører, og så har vi søsat ESCO Frederiksberg, som er Danmarks største energirenoveringsprojekt for kommunale bygninger, fortæller Frederiksberg Kommunes borgmester, Jørgen Glenthøj (K).

Frederiksberg Kommune har besluttet at udligne 25 procent af energiforbruget i 2013 ved køb af GlobalEnergi. Sidste år blev 10 procent af kommunens elforbrug udlignet, og det ventes, at 50 procent af Frederiksberg Kommunens energiforbrug skal udlignes i 2014.

Certifikat til otte institutioner
Otte institutioner i Frederiksberg Kommune står tilsammen for 25 procent af kommunens energiforbrug. De har alle modtaget et GlobalEnergi certifikat, som bevis på deres bidrag til Klimafonden og til et grønnere miljø på Frederiksberg. De otte institutioner er Frederiksberg Svømmehal, Frederiksberg Rådhus, Hovedbiblioteket, Skolen på Nyelandsvej, Skolen ved Søerne, Lindevangsskolen, Ny Hollænderskolen og Frederiksberg Brandvæsen.

- Frederiksberg Kommune sender med GlobalEnergi-aftalen et meget tydeligt signal om vigtigheden af, at man som kommune tager et klimavenligt ansvar. Frederiksberg Kommune vil være med til at skubbe Danmark i den rigtige retning i forhold til, at hele Danmarks energiforbrug i 2050 skal komme fra vedvarende energikilder, som eksempelvis vindmøller, siger markedsdirektør i SEAS-NVE Ole Christian Vestergaard.

Arbejdet med at reducere kommunens belastning af klimaet understøttes gennem købet af GlobalEnergi, der følger ”Branchedeklarering af elprodukter med klimavalg”, og er ifølge SEAS-NVE det eneste produkt på markedet, der bidrager til opstilling af nye vedvarende energianlæg. Branchedeklareringen er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Energi, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Elhandel, Det Økologiske Råd, Energinet.dk, Energistyrelsen og Forbrugerrådet.

Klimafonden har på nuværende tidspunkt ca. 8.000 kunder og en beholdning på ca. halvanden millioner kroner. Bestyrelsen forventes på baggrund af den nuværende kundetilgang i 2013 at træffe beslutning om den første investering i en vindmølle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094