23948sdkhjf

Ny koncernstruktur på vej hos YIT

De danske aktiviteter inden for Building Services vil fremover blive del af et nyt børsnoteret selskab ved navn Caverion.
Bestyrelsen i YIT har den 4. februar 2013 besluttet at påbegynde en opdeling af den nuværende koncernstruktur. Det oplyser YIT i en fondsbørsmeddelelse, hvori det fremgår, at koncernen fremover skal bestå af to uafhængige virksomheder.

I henhold til den foreløbige plan fortsætter YIT som ”Construction services business” – bestående af de nuværende forretningssegmenter ”Construction Services Finland” og ”International Construction Services”.

De nuværende segmenter ”Building Services Northern Europe” (inklusiv Danmark) og ”Building Services Central Europe” bliver fremover ikke en del af YIT-koncernen. I stedet er det planen, at disse to segmenter sammen danner et nyt selskab: Caverion. Det nye moderselskab – Caverion Corporation – bliver et børsnoteret selskab på Nasdaq OMX i Helsinki.

Mulighed for at målrette udvikling
Tiltagene sker som led i en strategisk vækstplan, og det er YIT-bestyrelsens vurdering, at en effektiv og profitabel vækst bedst sikres ved opdeling i to af hinanden uafhængige firmaer. Den fremadrettede udvikling af Construction Service og Building Services varetages bedst ved gennemførelse af uafhængige, målrettede strategier. Opdelingen i to firmaer bunder også i det faktum, at synergieffekterne mellem Construction Services og Building Services efterhånden er stærkt begrænset.

Det er planen, at opdelingen sker i løbet af 2013. En kommende, ekstraordinær generalforsamling beslutter det nøjagtige tidspunkt. Allerede nu har YIT’s største aktionærer et positivt syn på opdelingsplanerne.

- Opdelingen medfører en reorganisering af vores virksomhedsstruktur. Men vores kundeprojekter, serviceopgaver og andre kundeforhold fortsætter uændret. Den planlagte opdeling får ingen indflydelse på dette. I stedet får hvert af de to nye firmaer mulighed for at gennemføre en målrettet udvikling af deres respektive kerneforretninger, udtaler koncernchef Juhani Pitkäkoski.

Han får til opgave at varetage det nye Caverion, mens Kari Kauniskangas, der er vicekoncernchef, vil få ansvar for det fortsættende YIT-selskab.
Læs mere om: YIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14