23948sdkhjf

Ny storordre til Babcock & Wilcox Vølund

Den danske leverandør af miljø- og energiteknologi har fået et vigtigt gennembrud i Storbritannien.
Babcock & Wilcox Vølund og Interserve har sammen underskrevet en stor kontrakt om levering af et nyt anlæg til forbrænding af ca. 85.000 tons affald om året.

Anlægget skal opføres i Peterborough, og kunden er Viridor, som er blandt de store spillere i Europa inden for affaldshåndtering. Den samlede entreprisesum er på ca. 60 pund (ca. 580 mio. kr.) - heraf ca. 420 mio. kr. for Babcock & Wilcox Vølunds andel af det store projekt.

- Denne kontrakt markerer en vigtig milepæl for Babcock & Wilcox Vølund i Storbritannien hvor vi ser et stort potentiale for vores teknologi og viden inden for komplette anlæg til ren og effektiv produktion af el og varme fra forbrænding af affald, siger John Veje Olesen, administrerende direk-tør i Babcock & Wilcox Vølund, og fortsætter:

- Der er planlagt mange tilsvarende anlæg i Storbritannien i de kommende år, og det nye anlæg til Peterborough City vil være et fremragende udstillingsvindue for vores teknologier og kompetencer inden for miljøvenlig affaldsforbrænding. I de kommende år, skal mange andre byer og regioner i Storbritannien nemlig finde alternativer til de voksende mængder af affald, som hidtil videre bliver deponeret på traditionelle lossepladser. Og netop her kan vi tilbyde det mest miljøvenlige og effek-tive alternativ.

vil være Storbritanniens miljø-hovedstad
Konsortiet med deltagelse af Interserve Plc. og Babcock & Wilcox Vølund blev valgt af Viridor for sit meget effektive og konkurrencedygtige forslag, der skal overholde de såkaldte BREEAM bæredyg-tighedskriterier med input fra lokale forsyningskæder. BREEAM står for: Building Research Estab-lishment’s Environmental Assessment Method og er en engelsk mærkningsordning, der skal fremme miljøvenligt og energieffektivt byggeri.

Det er Viridor, som er valgt til at drive og vedligeholde det nye anlæg for Peterborough City i 30 år efter færdiggørelse i 2015. Interserve Construction Ltd. er ansvarlig for opførelsen af alle bygninger, og Babcock & Wilcox Vølund skal levere alle de nødvendige systemer til håndtering og forbrænding af affaldet - herunder turbiner, generatorer, kondenserende teknologier og forbrændingsteknologi. Ved underskrivelse af den store kontrakt sagde Robert Ryan, som er projektchef hos Viridor, blandt andet:

- Peterborough City Council har sat sig ambitiøse mål for genbrug og deponering af affald, som ligger i forlængelse af byens ihærdige bestræbelser på at blive den ”britiske miljø-hovedstad”. Det nye anlæg, som skal omdanne affald til miljøvenlig energi via forbrænding er derfor helt centralt for byens fremtidige affaldshåndtering, som vil gøre det muligt at genanvende ca. 94 procent af byens restaffald. Og det vil samtidig spare områdets borgere for at skulle betale en afgift for at deponere affald på lossepladser, som man forventer, vil stige til 80 pund per ton affald i 2014.

Det nye anlæg skal producere ca. 53.000 megawatt-timer elektricitet, som vil dække ca. 15 procent af det årlige elforbrug i områdets boliger. Peterborough City overvejer på et senere tidspunkt også at udnytte overskudsvarmen til fjernvarme, når der kommer bygninger tættere ved produktionsstedet, som vil kunne aftage fjernvarmen på fordelagtige vilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078