23948sdkhjf

Siemens lancerer ny 4 megawatt offshore vindmølle

Siemens Energy lancerede tirsdag sin nye offshore vindmølle, SWT 4.0-130, på den årlige European Wind Energy Association (EWEA) konference i Wien.
Den nye vindmølles produktionskapacitet ligger på fire megawatt (MW) og har en vingediameter på 130 meter. Det nye design er en videreudvikling af den populære SWT 3.6 familie. SWT 3.6-møllen er den mest solgte og installerede offshore vindmølle på verdensplan.

Siemens nye SWT 4.0-130 vindmølle anvender alle nøgleteknologierne fra den gennemprøvede 3.6-MW familie. Nacellen og tårnet er avancerede varianter af 3.6-MW vindmøllens design. Rotorbladene er fremstillet ved hjælp af Siemens’ dokumenterede IntegralBlade proces; støbt i et stykke uden brug af lim. Det nye 63 meter lange B63 vinge, er den længste vinge med den hidtil mest avancerede teknologi i 4-megawatt klassen. B63 dækker i sin rotation et område, der er næsten lige så stort som to fodboldbaner. Takket være optimeret kobling af vingernes bøjning og drejning, reagerer disse aero-elastiske vinger mere fleksibelt på høje vindbelastninger og absorberer belastningerne på samme måde som støddæmperne på en bil. Teknologien tillader brugen af længere vinger som booster opsamlingen af vindens kraft og øger dermed møllens ydeevne.

Siden december 2012, har prototypen SWT 4.0-130 været installeret på testcenteret Østerild i Nordjylland, og her har den vist en yderst tilfredsstillende ydeevne. Serieproduktion forventes at blive igangsat i 2015.

- Det udviklede design som ses på SWT 4.0-130 øger opsamlingen af energi med op til 15 procent i forhold til vores mest sælgende SWT 3.6-120 type, siger Henrik Stiesdal, teknisk direktør i Siemens Wind Power.

Nyt platformskoncept
Siemens nye designkoncept konstituerer ifølge producenten selv et yderligere skridt i industrialiseringen af vindmøllesektoren. Ligesom den benyttede model i bilindustrien, vil alle vindmøller høre under en produktplatform som en paraply. Hver enhed består af fem eller seks moduler, som anvendes inden for en enkelt platform for forskellige møller.

- Vi kan reducere produktions-, og logistikomkostninger ved at standardisere og modulopbygge komponenter inden for vores produktplatforme. Det er et kæmpe skridt mod vores mål om at gøre vindkraft uafhængig af subsidier, lyder det fra Henrik Stiesdal.

I fremtiden vil hver vindmølle fra Siemens tilhøre en af platformene; Siemens G2, Siemens G4, Siemens D3 eller Siemens D6. Navnet på hver platform er bestemt ud fra en kombination af den anvendte drevteknik og niveau for ydeevnen på vindmøllen. Platforme baseret på en gearet teknologi er angivet med bogstavet ”G” (for ”gearet drev”), mens produktplatforme indeholdende gearløs teknologi identificeres med ”D” (for ”Direct drive”). Med dens 4-MW output, tilslutter SWT 4.0-130 vindmøllen sig til den velkendte 3.6-MW mølle i Siemens G4 platform.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079