23948sdkhjf

Skifergas: Ingen grund til bekymring i forbindelse med fracking

Ifølge den grønne tænketank Concito er det både praktisk og teknisk muligt at indvinde skifergas i Danmark, uden der sker forurening af grundvandet eller udslip af metan.
Det skriver Ingeniøren.

- Vi har studeret den internationale litteratur på området grundigt. Der er ikke noget, der indikerer, at vi ikke kan håndtere de risici, der kan være i forbindelse med skifergas, siger Thomas Færgeman, direktør i Concito, til Ingeniøren.

Concito offentliggjorde fredag en rapport om Skifergas i Danmark – en rapport der ifølge Ingeniøren peger på, at det både er teknisk muligt at holde metanudslip på et meget lavt niveau og beskytte grundvandet blandt andet gennem VVM-redegørelser og streng kontrol fra myndighedernes side.

Men selvom det ifølge Concito rent teknisk er forsvarligt at hente skifergassen op ved hjælp af den såkaldte fracking-metode, mener tænketanken dog ikke, at man bør gøre det.

- Dansk skifergas giver ingen klimagevinster, som situationen er i dag. Tværtimod risikerer vi med de lave kulpriser og høje gaspriser at øge udslippet af klimagasser. Det vil være en kedelig udvikling, siger Thomas Færgeman til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078