23948sdkhjf

Biotek-virksomheder i samarbejde

I dag indvies et nyt dansk udviklingscenter, som skal gøre bioteknologisk produktion endnu mere konkurrencedygtig.
I dag indvies Biopro - et nyt udviklingscenter, som skal skabe arbejdspladser og vækst ved at gøre bioteknologisk produktion endnu mere konkurrencedygtig.

Centret ligger i Kalundborg, og kredsen bag det er CP Kelco, Dong Energy, DTU, Københavns Universitet, Novo Nordisk og Novozymes. Projektet er finansieret af Region Sjælland, EU og af partnerne, og det administreres af innovationsmiljøet og udviklingsselskabet CAT.

Et banebrydende projekt
Jesper Bryde-Jacobsen, der er direktør for Biopro, betegner projektet som internationalt banebrydende:

- For det første er partnerne i samarbejdet sværvægtere på deres respektive områder, og for det andet har vi med placeringen på Sjælland, adgang til at gennemføre forsøg i fuld skala på de anlæg, der tilhører CP Kelco, Dong Energy, Novo Nordisk og Novozymes. En så tæt kobling mellem forskning og produktion er unik.

Jesper Bryde-Jacobsen forventer derfor også at kunne tiltrække udenlandske virksomheder og forskere, der kan være med til at udvikle teknologien yderligere. Ambitionen er at skabe en international klyngedannelse, sådan som det bl.a. kendes fra it-industrien

Virksomheder og universiteter
Biopro, der i første omgang er et toårigt projektsamarbejde mellem førende biotekvirksomheder og universiteter, skal udvikle løsninger på nogle af de udfordringer, som bioteknologisk produktion står overfor. Ambitionen er at reducere det nuværende råvare- og energiforbrug markant, samtidig med at udbyttet bliver væsentligt forøget.

Gevinsten vil være en mere bæredygtig produktion og en mere konkurrencedygtig industri. Det skal være med til at skabe grundlaget for nye arbejdspladser, i den bioteknologiske produktion og i en række følgeindustrier og serviceerhverv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157